Hoe De Ruimte Tussen Alinea's In Word Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ruimte Tussen Alinea's In Word Te Verkleinen
Hoe De Ruimte Tussen Alinea's In Word Te Verkleinen

Video: Hoe De Ruimte Tussen Alinea's In Word Te Verkleinen

Video: Hoe De Ruimte Tussen Alinea's In Word Te Verkleinen
Video: MS Word: regels en alinea's 2024, Mei
Anonim

Voor het gemak van het waarnemen van de tekst, worden zinnen gescheiden door streepjes - alinea's. MS Office Word definieert standaard de afstand na de alinea iets meer dan de regelafstand. Deze afstand kan worden gevarieerd.

Hoe de ruimte tussen alinea's in Word te verkleinen
Hoe de ruimte tussen alinea's in Word te verkleinen

instructies:

Stap 1

Hoe u de ruimte tussen alinea's in MS Office Word 2007 kunt wijzigen (verkleinen of vergroten). Open een Word-document. Selecteer de alinea's waartussen u de afstand wilt verkleinen. Als u alle alinea's in een document moet selecteren, drukt u op Ctrl + A. De hele tekst wordt gemarkeerd.

Stap 2

Met de alinea's geselecteerd, let op het tabblad Start op de groep Alinea en klik op de kleine pijlknop aan de rechterkant. Het dialoogvenster Alinea wordt geopend. Hier wordt voorgesteld om alle tekst uit te lijnen, inspringingen te maken.

Stap 3

In het item "Spacing" kunt u de afstand tussen alinea's specificeren. Om dit te doen, stelt u een waarde in in het veld "Voor" of "Na". De afstand wordt bepaald in "pt" - punten (punten), waarin de grootte van het lettertype wordt gemeten. Standaard is de After-afstand 12 pt. Je kunt het verlagen door het naar 0 te brengen, of de waarde "Auto" te zetten. Dit kan worden gedaan door de cursor te plaatsen en het gewenste nummer in te voeren, of door de pijlen omhoog/omlaag te gebruiken.

Stap 4

Als de alinea's, de afstand waartussen u wilt verkleinen of zelfs verwijderen, in dezelfde Word-stijl zijn geschreven (lettertype, kleur, regelafstand), vink dan in het dialoogvenster "Alinea" het vakje aan "Geen afstand tussen alinea's toevoegen van dezelfde stijl".

Stap 5

Heel vaak doet zich een ongemakkelijk moment voor wanneer, bij het overschakelen naar een andere pagina, twee zinnen van een alinea op één pagina staan en de rest op een andere. Om dit te voorkomen, selecteert u in het venster "Paragraaf" het tabblad "Positie op de pagina" en vinkt u het item "Verbod op wezen" aan.

Stap 6

Ga in MS Office Word 2003 naar het menu "Formaat", selecteer het item "Alinea". Zoek op het tabblad Inspringingen en afstand het gedeelte Afstand. Om de afstand tussen alinea's te wijzigen, stelt u de gewenste waarde in de velden "Voor" (afstand tot de actieve alinea) en "Na" (afstand na de actieve alinea).

Aanbevolen: