Hoe Een Grote Spatie Tussen Woorden In Word Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Grote Spatie Tussen Woorden In Word Te Verwijderen
Hoe Een Grote Spatie Tussen Woorden In Word Te Verwijderen

Video: Hoe Een Grote Spatie Tussen Woorden In Word Te Verwijderen

Video: Word Dubbele Spaties verwijderen 2022, November
Anonim

Er kunnen verschillende redenen zijn voor te grote spatiëring tussen woorden in Word-documenten - dit kan het gevolg zijn van de toegepaste opmaakcommando's van alle tekst of de afzonderlijke blokken, of het gebruik van speciale tekens in plaats van gewone spaties. Elk van de redenen heeft zijn eigen remedies, maar als u de oorzaak van het defect niet in de tekst kunt achterhalen, kunt u consequent alle remedies toepassen.

Hoe een grote spatie tussen woorden in Word te verwijderen
Hoe een grote spatie tussen woorden in Word te verwijderen

instructies:

Stap 1

Begin met het onderzoeken van mogelijke oorzaken van te grote spaties tussen woorden, bijvoorbeeld door de opmaak van de tekst te controleren. Als de tekst is uitgelijnd met de breedte van het document, zorgt de teksteditor ervoor dat de eerste letters van de eerste woorden van elke regel op dezelfde verticale lijn staan, net als de laatste letters van de laatste woorden van de regels. Om dit te bereiken, rekt de editor de spatiëring tussen woorden op die regels waar het aantal karakters onvoldoende is.

Stap 2

Selecteer het problematische deel van de tekst van het geopende document. Als de afstand tussen woorden in het hele document gecorrigeerd moet worden, dan kunt u deze selecteren door op de combinatie van "sneltoetsen" CTRL + A (dit is de Russische letter "F") te drukken. Als je dat eenmaal hebt gedaan, klik je op de opdrachtknop Links uitlijnen - deze bevindt zich op het tabblad Start in de groep Alinea-opdrachten. U kunt een klik op een knop vervangen door op CTRL + L te drukken.

Stap 3

Controleer of je tabs hebt gebruikt in plaats van spaties. Schakel hiervoor de weergave van "niet-afdrukbare tekens" in het document in - de overeenkomstige knop bevindt zich in dezelfde groep "Alinea"-opdrachten op het tabblad "Start". Spatietekens worden aangegeven door verhoogde stippen boven de basislijn en tabs door kleine pijlen. Als blijkt dat ze de oorzaak zijn van de toegenomen spaties, kopieer dan een van de tabbladen en druk op CTRL + H om het dialoogvenster Zoeken en vervangen te openen.

Stap 4

Plak de gekopieerde spatie in het veld "Zoeken" en plaats in het veld "Vervangen door" een gewone spatie. Klik vervolgens op de knop "Alles vervangen".

Stap 5

Als, wanneer de modus voor het weergeven van niet-afdrukbare tekens is ingeschakeld, blijkt dat de reden voor te grote spaties de aanwezigheid van niet één, maar meerdere spaties tussen woorden is, gebruik dan hetzelfde dialoogvenster voor zoeken en vervangen. Druk op CTRL + H, plaats in het veld Zoeken twee spaties, in het veld Vervangen door - één en klik vervolgens op de knop Alles vervangen. Druk daarna nogmaals op dezelfde knop - voor het geval er meer dan twee spaties tussen de woorden staan. Druk op de knop totdat Word je vertelt dat het aantal gemaakte vervangingen nul is.

Populair per onderwerp