Hoe Kun Je Gratis Je Eigen Programma Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Kun Je Gratis Je Eigen Programma Maken
Hoe Kun Je Gratis Je Eigen Programma Maken

Video: Hoe Kun Je Gratis Je Eigen Programma Maken

Video: Hoe Kun Je Gratis Je Eigen Programma Maken
Video: JE EIGEN NAS MET GRATIS SOFTWARE! - Tutorial - TechTime 2024, Mei
Anonim

Meestal kan de gebruiker de programma's die hij nodig heeft op internet vinden. Maar in het geval dat een aanvraag nodig is voor een unieke taak, bevindt hij zich in een moeilijke situatie. In dit geval kunt u het programma bij een specialist bestellen of het zelf proberen te schrijven.

Hoe kun je gratis je eigen programma maken
Hoe kun je gratis je eigen programma maken

Noodzakelijk

programmeeromgeving Borland C++ Builder of Borland Delphi

instructies:

Stap 1

Het vermogen om zelfstandig een programma te schrijven hangt af van de complexiteit ervan. Wil je een programma dat qua complexiteit vergelijkbaar is met Photoshop of Microsoft Word, dan is de kans op succes vrijwel nihil. Dergelijke programma's zijn geschreven door tientallen ervaren programmeurs, het is bijna onmogelijk om zo'n taak alleen uit te voeren. Maar je kunt een eenvoudig programma schrijven voor een specifieke taak.

Stap 2

U heeft een programma nodig waarin u uw applicatiecode schrijft. Kies Borland C++ Builder of Borland Delphi. In de eerste programmeeromgeving kun je programma's schrijven in C++, de tweede in Delphi. De taal C++ is universeler, er zijn veel populaire applicaties in geschreven. Aan de andere kant is Delphi intuïtiever. Lees de beschrijving van deze talen, bekijk de lijsten van programma's die erin zijn geschreven en kies degene die je het leukst vindt.

Stap 3

Voordat u begint met het maken van uw eigen programma, moet u de basisprincipes van het werken met de softwareomgeving leren en vertrouwd raken met de basisprincipes van de gekozen programmeertaal. De beste optie is deze: zoek op het internet naar stapsgewijze voorbeelden van het schrijven van de eenvoudigste programma's. Door de beschreven bewerkingen te herhalen, maakt u verschillende eenvoudige programma's, waarna u al kunt doorgaan met het schrijven van uw eigen programma's.

Stap 4

Begin met het maken van uw eigen programma door het algoritme van de werking ervan te beschrijven. Dit is een zeer belangrijke fase: door het algoritme zorgvuldig te beschrijven, vermindert u de tijd die aan het project wordt besteed aanzienlijk en kunt u veel fouten voorkomen. Het algoritme van het programma beschrijft stap voor stap de acties die het uitvoert. Structurele blokken worden op een stuk papier getekend in de vorm van vierkanten, ruiten, rechthoeken, verticaal gerangschikt en onderling verbonden door de nodige verbindingen.

Stap 5

Werk de interface van het toekomstige programma zorgvuldig uit. Stel je voor hoe het eruit zou kunnen zien, hoe je met de applicatie gaat werken. Breng vervolgens uw visie tot leven door de programmeeromgeving te openen en de benodigde componenten naar het formulier te slepen en neer te zetten. Dit kunnen knoppen, vensters, handtekeningen, decoratieve elementen (frames, enz.) zijn. U kunt het formaat van het formulier en alle elementen wijzigen, labelknoppen.

Stap 6

Nadat u de interface hebt gemaakt, moet u de rest van de code schrijven volgens het algoritme van het programma. Door de tutorials weet je al hoe je event handlers en andere stukjes code moet schrijven. Vergeet niet om foutafhandelaars in te voegen - het programma moet weten wat het moet doen in geval van een storing, verkeerd ingevoerde gegevens, enz. Als dit niet wordt gedaan, zal het programma crashen, wat een grove fout van de programmeur is.

Stap 7

Het programma is geschreven, de testfase begint. Compileer het programma, voer het uit. Controleer de werking van de applicatie, terwijl u zelfs onbedoelde acties uitvoert - het programma moet worden beschermd tegen onjuiste manipulaties. Elimineer onmiddellijk alle geconstateerde tekortkomingen. Comprimeer het voltooide programma met een willekeurige packer, bijvoorbeeld UPX.

Aanbevolen: