Waar Lettertypen Toevoegen

Inhoudsopgave:

Waar Lettertypen Toevoegen
Waar Lettertypen Toevoegen

Video: Waar Lettertypen Toevoegen

Video: Waar Lettertypen Toevoegen
Video: How to: lettertypes downloaden en installeren 2024, Mei
Anonim

In het Windows-besturingssysteem worden speciale lettertypesets gebruikt om letters te tekenen, die de gebruiker zelf kan toevoegen. Om het gedownloade lettertype te installeren voor gebruik in een tekst- of grafische editor, moet u het bestand in een speciale Windows-map plaatsen.

Waar lettertypen toevoegen
Waar lettertypen toevoegen

instructies:

Stap 1

Om extra lettertypen te installeren, moet u deze van internet downloaden. Het is vermeldenswaard dat u voor installatie op Windows het lettertype in TTF-indeling moet downloaden. Anders kunt u het niet gebruiken en start het gewoon niet. Download het gewenste lettertypebestand naar uw computer.

Stap 2

Pak het gedownloade bestand uit als het in zip-formaat is ontvangen. De meeste lettertypeservices bieden alleen lettertypen in RAR- of ZIP-pakketten die kunnen worden geopend met het WinRAR-hulpprogramma.

Stap 3

In nieuwere versies van Windows, te beginnen met Windows Vista, worden nieuwe lettertypebestanden toegevoegd aan het Configuratiescherm. Ga hiervoor naar het systeem "Start" - "Configuratiescherm". Selecteer vervolgens "Vormgeving en persoonlijke instellingen" - "Lettertypen".

Stap 4

Sleep het TTF-bestand vanuit de map waar u de inhoud van het lettertypearchief hebt uitgepakt naar het venster dat verschijnt. Nadat de kopieerprocedure is voltooid, wordt het lettertype geïnstalleerd en kunt u het in het systeem gebruiken.

Stap 5

In Windows 7 is het niet nodig om het gedownloade TTF-bestand naar een aparte map te verplaatsen. Het volstaat om er met de rechtermuisknop op te klikken en "Installeren" te selecteren in het menu dat verschijnt.

Stap 6

U kunt de lettertypebestanden uitpakken in een speciale map op het systeem - ze bevinden zich allemaal in de map C: / WINDOWS / Lettertypen. Ga naar deze map met behulp van "Computer" - "Lokale schijf C:". Verplaats daarna de gewenste lettertypen naar deze map met slepen en neerzetten of via de kopieer- en plakopties. U kunt ook het item "Bestand" - "Lettertype installeren" gebruiken, waarna u de map moet specificeren waar de bestanden die u wilt importeren zich bevinden.

Aanbevolen: