Lettertypen Toevoegen Aan Kantoor

Inhoudsopgave:

Lettertypen Toevoegen Aan Kantoor
Lettertypen Toevoegen Aan Kantoor

Video: Lettertypen Toevoegen Aan Kantoor

Video: Lettertypen Toevoegen Aan Kantoor
Video: Cursus HTML - Lettertypen en achtergrond toevoegen 2024, Mei
Anonim

Als u om de een of andere reden nieuwe lettertypebestanden aan een teksteditor moet toevoegen, bijvoorbeeld vanwege het ontbreken van standaardbestanden of om het document te diversifiëren, kan dit in slechts enkele minuten worden gedaan. Wanneer extra lettertypen aan het besturingssysteem worden toegevoegd, worden ze niet alleen beschikbaar voor teksteditors, maar ook voor andere toepassingen die tekst weergeven.

Lettertypen toevoegen aan kantoor
Lettertypen toevoegen aan kantoor

Noodzakelijk

Microsoft Office Word-software

instructies:

Stap 1

Veranderingen in de samenstelling van lettertypen kunnen van invloed zijn op bijna elk programma dat tekstweergave gebruikt. Zowel Cyrillische als Latijnse lettertypen kunnen aan het besturingssysteem worden toegevoegd. Als je een internetverbinding hebt, kun je hele verzamelingen lettertypen downloaden, aangezien er nu een groot aantal sites zijn die ze verzamelen.

Stap 2

U kunt absoluut gratis lettertypebestanden downloaden van de site https://www.xfont.ru/. Na het laden van de hoofdpagina, ziet u verschillende kolommen met lettertypen: selecteer de sectie "Russische lettertypen" of een andere. Selecteer het lettertype waarin u geïnteresseerd bent, klik op de titel om naar de downloadpagina te gaan en klik op de knop "Download" onderaan de pagina.

Stap 3

In de regel worden lettertypen van dergelijke sites als één TTF-bestand (zonder archivering) gedownload. Daarom moeten deze bestanden in één map worden verzameld, dus het is handiger om ze toe te voegen.

Stap 4

Klik op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm". Ga in het geopende venster naar het item "Lettertypen" en dubbelklik met de linkermuisknop op het pictogram met de afbeelding van een drop-cap.

Stap 5

Er verschijnt een map met systeemlettertypen voor je. Om de door u gekozen lettertypen te installeren, moet u op het hoofdmenu "Bestand" klikken en het item "Lettertype installeren" selecteren.

Stap 6

Selecteer in het geopende venster de stationsletter uit de vervolgkeuzelijst met de nieuwe map met lettertypen. Geef in het volgende venster de map op en wacht tot de inhoud van de map is gelezen. Klik vervolgens op de knoppen Alles selecteren en OK. Vervolgens begint de installatie van lettertypen, in de regel duurt deze procedure slechts enkele seconden.

Stap 7

Open de MS Word-teksteditor, voer enkele woorden in en selecteer een lettertype in de vervolgkeuzelijst. Wanneer u een lettertype selecteert, wordt de tekst van het ene lettertype automatisch vervangen door een ander.

Aanbevolen: