Waar Lettertypen Invoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Waar Lettertypen Invoegen In Photoshop
Waar Lettertypen Invoegen In Photoshop

Video: Waar Lettertypen Invoegen In Photoshop

Video: Waar Lettertypen Invoegen In Photoshop
Video: How To Add Fonts In Photoshop 2024, Mei
Anonim

De grafische editor Adobe Photoshop gebruikt een standaardset systeemlettertypen. Het zijn er niet altijd genoeg om de afbeelding naar eigen smaak in te delen. Voor dergelijke gevallen bieden de ontwikkelaars de mogelijkheid om aangepaste lettertypen toe te voegen, en in het begin is het moeilijk voor beginners om erachter te komen hoe en waar ze moeten worden geïnstalleerd.

Waar lettertypen invoegen in Photoshop
Waar lettertypen invoegen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Sluit de grafische editor en bereid de lettertypebestanden voor die u aan Photoshop wilt toevoegen. Zorg ervoor dat u onthoudt in welke map ze zich bevinden. Als de lettertypen of lettertypesets zijn gezipt, moet u de archieven uitpakken. Bestanden moeten de extensie.otf of.ttf hebben.

Stap 2

Selecteer "Configuratiescherm" in het menu "Start". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Als het dashboard wordt weergegeven als categorieën, selecteert u Vormgeving en thema's. Let op het kleine paneel in de linkerbovenhoek van het venster - het toont extra mappen in deze categorie. Klik met de linkermuisknop op het pictogram "Lettertypen". Als het bedieningspaneel een klassieke uitstraling heeft, selecteer dan meteen de map "Lettertypen".

Stap 3

Navigeer naar de map waar de aangepaste lettertypebestanden staan die u aan Photoshop wilt toevoegen. Selecteer de lettertypen die je nodig hebt, kopieer ze naar het klembord. Schakel over naar de eerder geopende map Fonts en plak de gekopieerde bestanden erin. Daarna kunt u de grafische editor starten en met de nieuwe lettertypen werken.

Stap 4

Houd er rekening mee dat wanneer u uw systeem opnieuw installeert, alleen de standaardset lettertypen in de map Fonts achterblijft. Om de nieuw geïnstalleerde aangepaste voorbeelden niet te verliezen, dupliceert u de map ermee op een willekeurige schijf, behalve die waarop het systeem is geïnstalleerd. Als u in de toekomst niet van plan bent deze lettertypen te gebruiken, kunt u de map ermee verwijderen.

Stap 5

Als u een tekstvak in Adobe Photoshop wilt maken, selecteert u het gereedschap Tekst door op de knop [T] op de werkbalk te klikken of drukt u op uw toetsenbord op Shift + T. Plaats de cursor op het canvas, sleep de tekst in, selecteer deze en vouw de lijst met lettertypestijlen in het bovenste venster. Zoek de naam van het nieuw geladen lettertype in de lijst en klik erop met de linkermuisknop - de tekenstijl van de geselecteerde tekst zal veranderen.

Aanbevolen: