Lettertypen Installeren In Windows XP

Inhoudsopgave:

Lettertypen Installeren In Windows XP
Lettertypen Installeren In Windows XP

Video: Lettertypen Installeren In Windows XP

Video: Lettertypen Installeren In Windows XP
Video: Как установить шрифты в Windows XP 2024, Mei
Anonim

De lettertypen die in Windows zijn geïnstalleerd, zijn meestal voldoende om met de meeste toepassingen te werken. Maar in sommige gevallen hebben programma's dit of dat lettertype nodig, dat niet in het systeem zit, of de gebruiker heeft het zelf nodig. In dit geval moet u het ontbrekende lettertype vinden en installeren.

Lettertypen installeren in Windows XP
Lettertypen installeren in Windows XP

instructies:

Stap 1

De noodzaak om extra lettertypen te installeren ontstaat meestal bij het werken met programma's die niet-standaard tekens gebruiken, bijvoorbeeld astrologische. Soms zijn er extra lettertypen nodig bij het werken met afbeeldingen in Corel of Photoshop. Als het systeem niet over het vereiste lettertype beschikt, probeert Windows meestal de meest geschikte vervanging ervoor te vinden, maar soms blijkt dit onmogelijk. De enige manier die overblijft is om de vereiste lettertypen te installeren.

Stap 2

Lettertypebestanden hebben de extensie *. TTF. Download de vereiste lettertypen en open vervolgens de Windows-map. Zoek de Fonts-map erin, open deze en kopieer de gedownloade lettertypen erin. De installatieprocedure is voltooid.

Stap 3

U kunt lettertypen op een andere manier installeren: open het Configuratiescherm: "Start" - "Configuratiescherm", zoek het tabblad "Lettertypen" en open het. Klik op het menu "Bestand" - "Lettertype installeren". Selecteer de map met de te installeren lettertypen, selecteer het gewenste lettertype en klik op OK. Het lettertype wordt geïnstalleerd.

Stap 4

Om de stijl van een lettertype te zien, moet het worden geopend in het Windows-besturingssysteem. Alle lettertypen doorlopen om de beste te vinden, kan behoorlijk vervelend zijn. Er zijn speciale hulpprogramma's die dit werk veel gemakkelijker maken. Wanneer u ze gebruikt, ziet u de stijl van alle lettertypen tegelijk, zodat u snel de gewenste kunt selecteren.

Stap 5

Het gratis hulpprogramma Fast Font Preview is een goed voorbeeld van dit soort programma's. Hiermee kunt u onmiddellijk het lettertype en de achtergrondkleur selecteren, wat erg handig is bij het werken met afbeeldingen.

Stap 6

Een ander handig hulpprogramma voor lettertypen is The Font Thing. Hiermee kunt u ze niet alleen bekijken, maar ook installeren en verwijderen. Met zijn hulp kunt u gemakkelijk het lettertype vinden dat u nodig hebt.

Stap 7

In tegenstelling tot eerdere programma's heeft Protaxis BestFonts een Russische interface, waardoor het heel gemakkelijk te gebruiken is. Het programma is gemakkelijk te gebruiken en heeft veel handige functies.

Aanbevolen: