Extra Lettertypen Installeren

Inhoudsopgave:

Extra Lettertypen Installeren
Extra Lettertypen Installeren

Video: Extra Lettertypen Installeren

Video: Extra Lettertypen Installeren
Video: Hoe installeer je fonts of lettertypes op Windows? 2024, Mei
Anonim

Aanvullende lettertypen worden gebruikt voor thematische tekst. Hetzelfde lettertype kan echter beschikbaar zijn in verschillende toepassingen, bijvoorbeeld Microsoft Office Word en Adobe Photoshop. Ondanks het feit dat de programma's verschillend zijn, wenden ze zich op zoek naar dit of dat lettertype tot dezelfde bronnen. Er zijn verschillende stappen die u moet nemen om extra lettertypen op uw computer te installeren.

Extra lettertypen installeren
Extra lettertypen installeren

instructies:

Stap 1

Zoek het gewenste lettertype of lettertypeverzameling. Als u op internet naar lettertypen zoekt, downloadt u de lettertypen die u leuk vindt naar uw computer. Zorg ervoor dat ze niet worden gearchiveerd. Pak indien nodig het archief met de lettertypen uit naar een map die u zelf op uw computer kunt vinden.

Stap 2

Open de map waarin u zojuist de lettertypen hebt uitgepakt. Zorg ervoor dat de bestanden erin de extensie.ttf of.otf hebben. Selecteer de bestanden met de muis of de Ctrl- en A-toetsen (de opdracht "Alles selecteren") en kopieer ze naar het klembord. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram van een van de geselecteerde lettertypen (maar niet op de lege ruimte tussen de pictogrammen), selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Kopiëren".

Stap 3

Open de map Lettertypen. Gebruik hiervoor de knop "Start" om het menu uit te vouwen en roep het "Configuratiescherm" op. In de categorie Uiterlijk en thema's aan de rechterkant van het venster, in de See. ook "selecteer het" Fonts "pictogram door erop te klikken met de linkermuisknop. Als het "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, is de map die u zoekt direct beschikbaar.

Stap 4

Plak de lettertypen die u zojuist van het klembord hebt gekopieerd in de geopende map. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop ergens in de map Lettertypen en selecteert u de opdracht Plakken in het vervolgkeuzemenu of gebruikt u de bovenste menubalk (Bewerken, Plakken).

Stap 5

In de map "Lettertypen" kunt u zien hoe een bepaald lettertype eruitziet. Als u met de linkermuisknop op het bestand klikt, wordt een voorbeeldtekst in het juiste lettertype geopend. Sluit de map "Lettertypen" op de gebruikelijke manier en start de editor waarin u de tekst gaat opmaken. In de categorie met lettertypestijlen ziet u de lettertypen die u zojuist hebt geïnstalleerd.

Aanbevolen: