Hoe Een Excel-document Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Excel-document Te Herstellen
Hoe Een Excel-document Te Herstellen

Video: Hoe Een Excel-document Te Herstellen

Video: Hoe Een Excel-document Te Herstellen
Video: 19. Automatisch Opslaan en Automatisch Herstellen in Excel – Excel 2013 2024, Mei
Anonim

Als u belangrijke documenten verwijdert, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te herstellen. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd met behulp van bepaalde programma's. Hun belangrijkste doel is om verwijderde bestanden te vinden en hun integriteit te herstellen.

Hoe een Excel-document te herstellen
Hoe een Excel-document te herstellen

Noodzakelijk

Gemakkelijk herstel

instructies:

Stap 1

Om documenten te herstellen die zijn gemaakt met een programma uit de Microsoft Office-suite, raden we aan om het hulpprogramma Easy Recovery te gebruiken. Download de installatiebestanden voor het opgegeven programma en de Russifier-plug-in.

Stap 2

Open de downloadmap en voer het installatiebestand uit. Wacht tot de installatie van het beschreven programma is voltooid. Voer de crack uit en wacht terwijl de plug-in de bestanden van het hulpprogramma Easy Recovery bijwerkt.

Stap 3

Open de snelkoppeling naar het programma. Zoek in de linkerkolom het tabblad "Bestandsherstel" en klik erop met de linkermuisknop. Nadat u het nieuwe menu hebt geopend, selecteert u de optie "Beschadigde Microsoft Excel-tabellen repareren".

Stap 4

Klik op de knop Bladeren door bestanden. Zoek met behulp van het menu van de actieve verkenner het bestand waarvan u de integriteit wilt herstellen. Voeg op dezelfde manier nieuwe bestanden toe. Dit bespaart u de moeite om elke tafel afzonderlijk te verwerken.

Stap 5

Klik volgende". Wacht even terwijl het programma de wijzigingen in de tabel analyseert. Nadat het hulpprogramma is voltooid, klikt u op de knop OK. Bekijk het menu "Herstelrapport".

Stap 6

Zoek het veld "Hersteld bestand" en kijk waar de doeltabellen zijn opgeslagen. Open de opgegeven map en controleer de kwaliteit van het documentherstel.

Stap 7

De beschreven methode omvat het verwerken van tabellen die op de harde schijf aanwezig zijn. Als u per ongeluk een Microsoft Office-document hebt verwijderd, gebruikt u eerst de functie Gegevensherstel van Easy Recovery.

Stap 8

Stel de scanparameters in door het type documenten en de schijfpartitie op te geven waar ze zich bevonden voordat ze werden verwijderd. Als u de naam van de tabel nog precies weet, voert u deze in het veld "Filter" in. Nadat u de verwijderde bestanden hebt hersteld, gaat u verder met het herstellen van de integriteit van de documenten, zoals beschreven in de vorige stappen.

Aanbevolen: