Hoe Bestanden Te Nummeren

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Nummeren
Hoe Bestanden Te Nummeren

Video: Hoe Bestanden Te Nummeren

Video: Hoe Bestanden Te Nummeren
Video: Word paginanummering vanaf derde pagina - automatische paginanummering in Word vanaf latere pagina 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel programma's waarmee je groepen bestanden op verschillende manieren kunt hernoemen - alleen het hernoemen van een set bestanden is misschien wel de gemakkelijkste taak. Soms wordt hiervoor bijvoorbeeld Total Commander gebruikt. Maar als u niet de wens hebt om een enorme multifunctionele toepassing voor alle gelegenheden te installeren, waarvan u een honderdste deel van de mogelijkheden nooit nodig zult hebben, is het zinvol om meer zeer gespecialiseerde programma's te overwegen.

Hoe bestanden te nummeren
Hoe bestanden te nummeren

instructies:

Stap 1

Een van deze programma's heet Flash Renamer. Na installatie op de computer voegt het het item Start Flash Renamer toe aan het contextmenu van de mappen - om de bestanden in de map te hernoemen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u deze regel.

Stap 2

Wanneer het programmavenster wordt geopend, klikt u op de ronde knop Nummers. Hier wordt standaard het tabblad Teller toevoegen geopend. U moet het hernoemingsmasker instellen, dat wil zeggen aangeven hoe de bestanden moeten worden genummerd. Begin met de sectie Teller toevoegen aan bestandsnaam. Selecteer eerst in de vervolgkeuzelijst Positie waar het programma de nummeringcijfers aan de bestandsnaam moet toevoegen: Eerste - aan het begin, Laatste - vóór het extensiepunt, Overschrijven - vervang de volledige naam door een nummer (de extensie zal blijven). Als u Overschrijven niet hebt geselecteerd, kunt u in het veld Scheidingsteken een teken (of een letter of cijfer) opgeven dat het nummer en de huidige bestandsnaam scheidt (bijvoorbeeld een streepje).

Stap 3

De rest van de instellingen vindt u in het gedeelte Tellerinstellingen. Geef in het veld Startwaarde het nummer op vanaf waar de nummering moet beginnen en in het veld Stap - welk nummer moet worden toegevoegd aan het huidige om de naam van elk volgend bestand te maken. Laat in het veld ZeroPad een vinkje achter in het selectievakje Auto - in dit geval bepaalt het programma zelf het grootste getal in de reeks en voegt het vereiste aantal nullen toe voor getallen met minder cijfers. Dit formaat wordt meestal gebruikt voor het voorbereiden van bestanden, bijvoorbeeld voor sequentiële weergave in een speler. Als u deze nullen niet nodig hebt, schakelt u Auto uit en voert u een nulwaarde in. Dit is de minimale set instellingen, daarnaast biedt het programma een groot aantal opties voor het hernoemen van bestanden.

Stap 4

Nadat alle instellingen zijn opgegeven, selecteert u in de lijst met bestanden in het rechterveld de groep waarvan u de naam wilt wijzigen. Klik op de knop Naam wijzigen om het proces te starten. Het programma zal een venster openen waarin een rapport over het hernoemen wordt weergegeven. Als een van de bestanden niet beschikbaar is voor wijziging, ziet u hier de bijbehorende waarschuwingen. Na het einde van het proces, door het venster te sluiten (de knop Sluiten), kunt u de gemaakte hernoemingen annuleren - de knop met het label Ongedaan maken staat naast de knop Hernoemen.

Aanbevolen: