Hoe Tekst Te Nummeren

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Te Nummeren
Hoe Tekst Te Nummeren

Video: Hoe Tekst Te Nummeren

Video: Hoe Tekst Te Nummeren
Video: Word paginanummering vanaf derde pagina - automatische paginanummering in Word vanaf latere pagina 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig worden er vrij strenge eisen gesteld aan officiële tekstdocumenten - essays, scripties en scripties, evenals vele andere. Om er altijd aan te voldoen, moet u professionele teksteditoropdrachten kunnen gebruiken, zoals nummertekst en andere.

Hoe tekst te nummeren
Hoe tekst te nummeren

Noodzakelijk

Word-teksteditor (of AbiWord)

instructies:

Stap 1

Start de teksteditor Microsoft Word 2003 of later. Als u geen werkende gelicentieerde versie van het product hebt, gebruik dan het gratis analoge AbiWord, dat gratis op internet wordt verspreid onder de gratis licentie van de GNU GPL. Maak een nieuw tekstdocument of open een bestaand document.

Stap 2

Om de tekst te nummeren, selecteert u het gewenste gebied erin. Zoek vervolgens de bovenste werkbalk, waarin u op de knop "Genummerde lijst" klikt. Het ziet eruit als een vierkant met de cijfers "1-2-3" in de juiste volgorde. Nadat de opdracht is uitgevoerd, wordt de tekst verdeeld in genummerde alinea's.

Stap 3

Als u de pagina's van een tekstdocument wilt instellen, moet u vanuit de menubalk naar de sectie "Invoegen" - "Paginanummers" gaan. Daar kunt u de stijl en het formaat van de nummers instellen, evenals hun locatie op de pagina. Klik aan het einde op "Ok".

Aanbevolen: