Hoe Een Titelpagina Niet Te Nummeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Titelpagina Niet Te Nummeren?
Hoe Een Titelpagina Niet Te Nummeren?

Video: Hoe Een Titelpagina Niet Te Nummeren?

Video: Word paginanummering vanaf derde pagina - automatische paginanummering in Word vanaf latere pagina 2022, December
Anonim

Door paginanummering kunt u beter door het document navigeren. Maar in sommige gevallen is het nodig om paginanummers op bepaalde bladen uit te sluiten, bijvoorbeeld op de titelpagina. Wanneer u tekst bewerkt in Microsoft Office Word, moet u hiervoor de editortools gebruiken.

Hoe een titelpagina niet te nummeren?
Hoe een titelpagina niet te nummeren?

instructies:

Stap 1

Begin met het opschrijven van de paginanummers in uw document. Ga hiervoor naar het tabblad "Invoegen" en klik in het blok "Kop- en voetteksten" op de werkbalk op de miniatuurknop "Paginanummer". Selecteer in de vervolgkeuzelijst de nummeringsoptie die bij uw zaak past.

Stap 2

Nu kunt u de nummering van de titelpagina op verschillende manieren uitsluiten. Wanneer u overschakelt naar de modus voor het bewerken van kop- en voetteksten, wordt het contextmenu "Werken met kop- en voetteksten" beschikbaar. Gebruik op het tabblad Ontwerpen in de groep Opties een markering om het vak Aangepaste koptekst en voettekst op de eerste pagina te markeren.

Stap 3

Verwijder het paginanummer uit de koptekst op het eerste blad met de Backspace- of Delete-toets en dubbelklik met de linkermuisknop in het werkgebied van het document om terug te keren naar de normale tekstinvoermodus. De paginanummering op alle vellen, behalve het voorblad, blijft behouden.

Stap 4

Als om wat voor reden dan ook de beschreven handelwijze niet bij u past, kunt u anders doen. Nummer de pagina's van uw document en ga naar het tabblad Pagina-indeling. Klik in de rechterbenedenhoek van het blok "Pagina-instellingen" op de knop met de pijl. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 5

Maak daarin het tabblad "Paper Source" actief. Stel in de groep "Kop- en voetteksten onderscheiden" de markering in tegenover het veld "Eerste pagina". Klik op de knop OK, het venster wordt automatisch gesloten, de geselecteerde parameters worden van kracht. Als u in de toekomst de markering uit dit veld verwijdert, wordt het nummer op de titelpagina weer weergegeven.

Stap 6

Een andere optie is om een ​​kant-en-klaar voorbladsjabloon te gebruiken. Open het tabblad "Invoegen" en klik in het blok "Pagina's" op de miniatuurknop "Titelpagina". Selecteer in de vervolgkeuzelijst de lay-out die bij u past door er met de linkermuisknop op te klikken. Bewerk de sjabloon. Bij gebruik van een voorgedefinieerd sjabloon verschijnt het nummer niet op de titelpagina.

Populair per onderwerp