Hoe Linux Mint Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Linux Mint Te Installeren
Hoe Linux Mint Te Installeren

Video: Hoe Linux Mint Te Installeren

Video: Hoe Linux Mint Te Installeren
Video: Установка Linux Mint. Как установить Linux рядом или вместо Windows 2024, Juli-
Anonim

In verband met de aanscherping van de antipiraterijwetgeving is er een toenemende belangstelling voor open source softwareproducten. Linux Mint is een van de meest beginnersvriendelijke besturingssystemen die er zijn. Installatie en configuratie duurt slechts enkele minuten!

Linux Mint Desktop 15
Linux Mint Desktop 15

Het Linux Mint-besturingssysteem is gebaseerd op Ubuntu en is er volledig mee compatibel. De gebruiker kan een distributiekit kiezen met de meest aangename en handige grafische shell voor hem: Mate is de eenvoudigste optie, het wordt aanbevolen aan alle beginnende pc-gebruikers, KDE of Cinnamon met prachtige effecten of XFCE voor maximale prestaties.

Allereerst moet je een geschikte Linux Mint-distributie downloaden van de officiële ontwikkelaarssite. Als u uzelf niet als een geavanceerde gebruiker beschouwt, kiest u de nieuwste up-to-date LTS-versie (met technische ondersteuning op lange termijn): in de regel is dit de meest stabiele versie van het besturingssysteem, die alle inherente tekortkomingen wegneemt in nieuwe versies.

Vervolgens moet u Linux Mint branden op de media waarvan u het systeem het liefst wilt installeren. Gebruik het UNetbootin-programma of een bekendere analoog om het installatieprogramma op een flashstation te monteren. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, gaat u naar het BIOS en selecteert u opstarten vanaf flash-kaart. Het installatieprogramma wordt gestart op het bureaublad.

Installatiestappen voor Linux Mint

Het installatieprogramma controleert of de computer voldoet aan de systeemvereisten en of er voldoende ruimte op de harde schijf is. Daarna kunt u de installatietaal selecteren. Als je internetverbinding werkt, kun je de taalpakketten meteen downloaden, maar je kunt ze helemaal aan het einde installeren, bij het instellen van het systeem.

Vervolgens moet u het type Linux Mint-installatie selecteren. In principe kunt u de harde schijf formatteren, maar als u beide systemen wilt behouden, selecteert u de optie "Overige optie" en partitioneert u de schijf handmatig.

Hoe partities op de harde schijf zelf te partitioneren? Stel waarden in voor de volgende partities: root, home, swap en oud systeem:

- voor / u moet 15-20 GB toewijzen;

- voor / swap - twee formaten RAM of 3GB;

- voor / windows - minimaal 20 GB;

- voor / home - de rest van de schijfruimte.

In de volgende fase zal het systeem u vragen om de locatie- en lay-outtalen op te geven, vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren en de inlogmethode te selecteren: met of zonder wachtwoord.

Als u klaar bent met deze bewerkingen, hoeft u alleen maar te wachten tot het systeem is geïnstalleerd. Na voltooiing kunt u kennis maken met de functies of aan de slag gaan.

Extra Linux Mint-configuratie

Na het installeren van Linux Mint is het de moeite waard om te controleren of alle taalpakketten correct zijn geïnstalleerd. Als u merkt dat het menu niet volledig in het Russisch is vertaald, moet u internet instellen en de ontbrekende pakketten installeren. Om de bewerking te bevestigen, moet u een wachtwoord invoeren.

Als je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met de officiële website van de ontwikkelaars of de Russisch sprekende gemeenschap van Linux Mint-gebruikers.

Aanbevolen: