Hoe Wine Op Linux Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Wine Op Linux Te Installeren
Hoe Wine Op Linux Te Installeren

Video: Hoe Wine Op Linux Te Installeren

Video: Hoe Wine Op Linux Te Installeren
Video: Install Wine on Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa Linux | Running Windows Programs on Linux 2024, Mei
Anonim

Wine is een populaire applicatie voor het uitvoeren van Windows-programma's op Linux. Installatie van het programma is beschikbaar met behulp van de PPA-repository, het applicatiecentrum van de distributiekit, of het handmatig bouwen van de emulator via de opdrachtregel.

Hoe Wine op Linux te installeren
Hoe Wine op Linux te installeren

instructies:

Stap 1

Automatische installatie en toevoeging van Wine aan Linux-distributies van de Ububntu-familie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde PPA-sleutel toe te voegen. Om de emulator te installeren, gaat u naar het "Applicatiecentrum" met het juiste item wanneer u op het menupictogram in het bovenpaneel van het systeem klikt. Selecteer in het venster dat verschijnt "Bewerken" - "Applicatiebronnen".

Stap 2

Ga naar het tabblad Overige software. Klik op "Toevoegen" om een naam in te voeren voor de nieuwe repository voor het systeem. Voer in het APT-regelveld ppa: ubuntu-wine / ppa in. Klik op Bron toevoegen. Bel daarna de "Terminal" door op Ctrl en T op het toetsenbord te drukken of door het gedeelte "Toepassingen" - "Standaard" in het bovenste paneel van het systeem te selecteren. Binnenkomen:

sudo apt-get update && sudo apt-get install wine

Druk op Enter en wacht tot de bewerking is voltooid. Zodra het installatieprogramma is voltooid, zou u Wine in het Linux-toepassingsmenu moeten kunnen zien.

Stap 3

In distributies van de Ubuntu-familie krijgt de gebruiker ook de mogelijkheid om het programma vanaf de "Terminal" te installeren. Roep de opdrachtprompt op en voer in:

sudo add-apt-repository ppa: ubuntu-wine / ppa && sudo apt-get update && sudo apt-get install wine1.7

Dit verzoek zal automatisch de vereiste sleutel aan het systeem toevoegen en de installatie van de emulator starten, waarna u Windows-toepassingen kunt uitvoeren.

Stap 4

Voor andere systemen dan Ubunutu (Kubuntu, Edubuntu, Xubuntu, Mint), kunt u het automatische installatiebestand downloaden van de officiële website van het project. Ga met uw browser naar de ontwikkelaarspagina en klik op Downloaden aan de linkerkant van het venster. Selecteer de versie van uw besturingssysteem uit de lijst met aangeboden programma's. Klik op de link onderaan de pagina om naar de site te gaan waar de pakketten die u moet downloaden zich bevinden. Wacht na het kiezen van uw distributie tot het installatieprogramma is gedownload.

Stap 5

Voer het installatieprogramma uit en bevestig de installatie. Voer indien nodig het root-wachtwoord (beheerderswachtwoord) in om bepaalde systeembestanden te wijzigen. Nadat de installatie is voltooid, ziet u een bijbehorende melding. Klik op Sluiten en ga naar het GUI-paneelmenu om Wine uit te voeren. Deze installatiemethode is geschikt voor Debian, Ubuntu, SUSE, Slackware, Red Hat (CentOS of Fedora) en FreeBSD. Distributiepakketten worden geleverd in het juiste formaat. Tijdens het installatieproces kan het nodig zijn dat het systeem extra bibliotheken laadt voor de normale werking van de toepassing.

Aanbevolen: