Hoe Linux Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Linux Te Installeren
Hoe Linux Te Installeren

Video: Hoe Linux Te Installeren

Video: Hoe Linux Te Installeren
Video: How to Compile and Run C program Using GCC on Ubuntu 18.04 LTS (Linux) / Ubuntu 20.04 LTS 2024, Mei
Anonim

Je zult niemand verbazen door verschillende besturingssystemen op één computer te installeren. In de regel waren dit in de meeste gevallen verschillende versies van Microsoft. Tegenwoordig worden de gelijktijdig geïnstalleerde Windows- en Linux-besturingssystemen steeds populairder.

Hoe Linux te installeren
Hoe Linux te installeren

Noodzakelijk

Linux-distributieschijf

instructies:

Stap 1

We plaatsen de Linux-distributieschijf in het dvd-rom-station en zetten de computer aan. Start op in het BIOS-menu, ga naar het opstarttabblad en selecteer de functie "apparaatprioriteit", waarin we de eerste cd / dvd selecteren om op te starten.

Stap 2

We booten vanaf schijf. Markeer in het actieselectiemenu dat verschijnt "Run Runtu Gnome zonder te installeren op een computer" en druk op Enter. Het systeem zal de bestanden downloaden en er verschijnt een bureaublad met verschillende pictogrammen op het scherm. Na het opstarten van het systeem vanaf schijf, zien we de volgende afbeelding:

Stap 3

Selecteer en activeer het pictogram "Installatie" op het bureaublad. Er verschijnt een taalselectievenster in het eerste dialoogvenster. Selecteer "Russisch" en klik op de knop "Volgende". In het volgende venster selecteren we met behulp van een interactieve kaart onze locatie en geven de huidige tijd aan. Het systeem wijst ons automatisch een tijdzone toe.

Stap 4

Een toetsenbordindeling kiezen. Selecteer "Rusland-Winkeys" in de lijst en druk op de knop "Volgende".

Stap 5

Een plaats kiezen om het besturingssysteem te installeren. Het installatieprogramma scant de beschikbare stations en geeft een lijst weer voor het selecteren van een systeem. We markeren het gemaakte gedeelte en klikken op "Volgende".

Stap 6

Wij maken een nieuw account aan. Het is belangrijk om korte namen te gebruiken. We typen ze in Latijnse letters.

Stap 7

Selecteer mappen op harde schijven om te importeren in Linux OS. Als dat niet nodig is, slaat u dit gedeelte over en klikt u op "Volgende".

Stap 8

We controleren alle ingevoerde gegevens in het dialoogvenster en klikken op de knop "Installeren". Binnen 15 tot 20 minuten voltooit het systeem een volledige Linux-installatie. Voordat u de computer opnieuw opstart, verwijdert u de schijf uit het station en start u opnieuw op. Selecteer met behulp van de pijlen het gewenste besturingssysteem om op te starten - Linux of Windows.

Aanbevolen: