Hoe Een Wachtwoord Op Een Document Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Een Document Te Zetten
Hoe Een Wachtwoord Op Een Document Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Document Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Document Te Zetten
Video: Word document beveiligen met een wachtwoord 2024, Mei
Anonim

Hoe plaats je een wachtwoord op een document om te voorkomen dat onbevoegden er toegang toe krijgen? We zullen deze kwestie in overweging nemen en zullen proberen de lezer het meest nauwkeurige antwoord te geven, waardoor u vertrouwelijke informatie van derden kunt beschermen.

Hoe een wachtwoord op een document te zetten
Hoe een wachtwoord op een document te zetten

Noodzakelijk

WinRAR-archiver

instructies:

Stap 1

Er zijn tegenwoordig veel verschillende bestandsformaten beschikbaar. Ook zijn er tegenwoordig nogal wat programma's ontwikkeld waarmee je met bepaalde formaten kunt werken. Het grootste deel van dergelijke programma's biedt de gebruiker de mogelijkheid om het document te beveiligen met een wachtwoord. Het is natuurlijk bijna onmogelijk om de beveiligingstechnologie van elk van de programma's afzonderlijk te beschrijven, daarom bieden wij u de meest optimale manier om uw documenten te beveiligen. Laten we eens kijken naar de techniek van het instellen van een wachtwoord voor een document met behulp van het WinRAR-archiveringsprogramma.

Stap 2

In dit programma kunt u absoluut elk type bestand archiveren. Van tekstdocumenten tot videobestanden, met deze bestandspacker kan de gebruiker alle informatie opslaan, ongeacht de grootte. Om met dit programma een wachtwoord op een document te zetten, moet u dit document eerst archiveren. Om dit te doen, moet u het WinRAR-programma zelf installeren. Nadat het programma is geïnstalleerd, klikt u op het tweede tabblad (zonder op OK te klikken). Aan de rechterkant ziet u het menu "Wachtwoord instellen" of "Beveiligen met een wachtwoord", klik op de knop en stel een wachtwoord in voor het bestand. Daarna kunt u op OK klikken. Wanneer u een document probeert te openen, zal het archief u om een wachtwoord vragen.

Stap 3

U kunt een document ook dubbel beveiligen door er een wachtwoord op te zetten met het programma waarmee dit document is gemaakt, en daarna het bestand onder een tweede wachtwoord te zippen met behulp van de WinRAR-archiver.

Aanbevolen: