Een Virus Detecteren Zonder Antivirus

Inhoudsopgave:

Een Virus Detecteren Zonder Antivirus
Een Virus Detecteren Zonder Antivirus

Video: Een Virus Detecteren Zonder Antivirus

Video: Een Virus Detecteren Zonder Antivirus
Video: How to check and remove virus from your computer without using any antivirus 2024, April
Anonim

Soms zijn er situaties waarin het antivirusprogramma het geïnfecteerde bestand niet zelf kan vinden. Speciaal voor dergelijke situaties zijn er hulpprogramma's ontwikkeld waarmee u snel uw computer kunt scannen.

Een virus detecteren zonder antivirus
Een virus detecteren zonder antivirus

Noodzakelijk

Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Veel hangt af van hoe een bepaald virus zich manifesteert. Als uw computer erg traag is geworden, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Ctrl, alt="Image" en Delete en selecteert u het item "Taakbeheer" in het menu dat wordt geopend. Ga naar het tabblad "Processen" en onderzoek zorgvuldig alle actieve programma's en applicaties. Meestal nemen virusprogramma's het meeste RAM of CPU in beslag.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het virusproces en selecteer "Open bestandsopslaglocatie". Markeer nu dit proces in Taakbeheer en druk op de Delete-toets. Bevestig om de opgegeven toepassing te stoppen. Verwijder de virusbestanden die door het systeem zijn opgegeven.

Stap 3

Als we het hebben over een virusbanner, start dan eerst je computer opnieuw op. Nadat het downloaden is gestart, houdt u de F8-toets ingedrukt. Na een tijdje opent zich een nieuw menu. Selecteer "Windows Veilige modus" en wacht tot de opgegeven modus is geladen.

Stap 4

Open het menu Deze computer. Om dit te doen, kunt u tegelijkertijd op de toetsen "Start" en E. Ga naar de Windows-map op de systeempartitie van de harde schijf. Open de System32-map. Zoek de dll-bestanden die de lettercombinatie lib in de naam bevatten. Verwijder alle gevonden bestanden.

Stap 5

Voer een extra scan van de computer uit met behulp van het besturingssysteem. Druk op de toetsen "Start" en R. Typ de opdracht mrt.exe in het veld dat wordt geopend en druk op de Enter-toets. Wacht tot het Windows Malicious Software Removal Tool-menu wordt geopend.

Stap 6

Selecteer "Volledige" scanmodus en klik op "Volgende". Het proces kan enkele uren duren, afhankelijk van de kracht van uw computer en de grootte van de schijf. Voer de opdracht mrt.exe / Q in om het hulpprogramma op de achtergrond uit te voeren. Verwijder de gevonden bestanden als het programma deze actie niet zelf uitvoert.

Aanbevolen: