Hoe Om Te Gaan Met Een Laptop In

Inhoudsopgave:

Hoe Om Te Gaan Met Een Laptop In
Hoe Om Te Gaan Met Een Laptop In

Video: Hoe Om Te Gaan Met Een Laptop In

Video: Hoe Om Te Gaan Met Een Laptop In
Video: Top 5 Laptops (2017) 2024, Mei
Anonim

Het repareren van laptops is veel moeilijker en duurder dan desktopcomputers. Om de levensduur van een mobiele pc te verlengen, is het noodzakelijk om bepaalde nuances in acht te nemen die verband houden met de functies van de werking ervan.

Hoe om te gaan met een laptop?
Hoe om te gaan met een laptop?

instructies:

Stap 1

Sluit de AC-adapter niet aan op de mobiele computer. Sluit deze apparaten eerst aan en steek vervolgens het apparaat in een stopcontact. Gebruik een overspanningsbeveiliging om te beschermen tegen spanningspieken. Continue spanningspieken hebben een negatief effect op de batterijprestaties.

Stap 2

Plaats de laptop nooit op zachte oppervlakken zoals tapijten of matrassen. Blokkeer de ventilatiesleuven van de mobiele computer niet. Koop een kunststof standaard.

Stap 3

Til de mobiele computer niet op aan het beeldscherm. Dit kan de laptopmatrix beschadigen. Raak het scherm niet met uw handen aan. Gebruik speciale pluisvrije doekjes om het stofvrij te maken.

Stap 4

Houd het midden van de laptop vast bij het openen van het deksel. Doorbuigen van het lichaam zal leiden tot breuk van de geleiders of beschadiging van de matrix.

Stap 5

Gebruik de mobiele computer niet op oppervlakken waar het apparaat onderhevig is aan trillingen. Dit geldt vooral voor reizen met de auto en het openbaar vervoer. Sterke trillingen kunnen de harde schijf beschadigen.

Stap 6

Laat uw laptop tijdens de koudere maanden op natuurlijke wijze opwarmen tot kamertemperatuur. Na een plotselinge verandering in de omgeving kan er condensatie ontstaan in de behuizing, wat kortsluiting kan veroorzaken.

Stap 7

Koop een ononderbroken stroomvoorziening als uw huis oude bedrading gebruikt. De kosten zijn onvergelijkbaar met de kosten die u maakt bij het repareren van stroomregelaars en het kopen van een nieuwe batterij. UPS is vooral relevant als je liever met een laptop werkt zonder een batterij te gebruiken.

Stap 8

Voordat u de batterij loskoppelt, moet u deze 30-40% opladen. Hierdoor kan de batterij voor een lange tijd operationeel blijven. Zet de laptop uit tijdens transport. Dit beschermt niet alleen uw harde schijf, maar voorkomt ook dat uw mobiele computer oververhit raakt.

Stap 9

Verwijder regelmatig stof uit de ventilatiesleuven van de laptop. Sluit indien mogelijk een extra toetsenbord aan op uw mobiele pc. Deze methode verlengt de levensduur van het ingebouwde invoerapparaat. Bovendien kost een gemorste kop koffie u 300, niet 3000 roebel.

Aanbevolen: