Hoe Om Te Gaan Met Acapella?

Inhoudsopgave:

Hoe Om Te Gaan Met Acapella?
Hoe Om Te Gaan Met Acapella?

Video: Hoe Om Te Gaan Met Acapella?

Video: Hoe Om Te Gaan Met Acapella?
Video: Ariana Grande records 'Stuck With U' vocals at home 2024, September
Anonim

Elke geluidstechnicus zal je vertellen dat de menselijke stem het moeilijkst toe te voegen is aan de elementen van geluidsverwerking, dus proberen ze zang op te nemen zodat de verwerking ervan tot een minimum wordt beperkt. De implementatie van een dergelijk idee is alleen mogelijk op professionele apparatuur, maar de afwezigheid ervan betekent niet dat het onmogelijk is om een goed resultaat te verkrijgen.

Hoe om te gaan met acapella?
Hoe om te gaan met acapella?

Noodzakelijk

Steinberg Cubase-software

instructies:

Stap 1

Allereerst worden zang opgenomen in monomodus met een bemonsteringsfrequentie van 44,1 kHz en 16 bit, het geluidsniveau mag de waarde "-3 dB" niet overschrijden. Sla na het opnemen van de zang de track op in wav-formaat.

Stap 2

Open het in elke audiotoepassing die geluid mixt. Er zijn veel van dergelijke toepassingen op dit moment, Steinberg Cubase heeft de voorkeur. In dit programma is het noodzakelijk om het volume van de stem op de opname gelijk te maken, zodat er geen waarneembaar verschil is tijdens het luisteren. De professionaliteit van de zanger staat hem niet altijd toe om op dezelfde afstand van de microfoon te blijven, dus vergeet deze factor niet.

Stap 3

Om het geluid van de stem fijn af te stemmen, moet u egalisatie gebruiken. Als je ooit een equalizer in Winamp hebt gezien, zul je begrijpen wat er moet gebeuren. Dit proces is eenvoudig en wordt terecht als het moeilijkst beschouwd. U kunt de standaard presets gebruiken die in verschillende add-ons voor audioprogramma's te vinden zijn, maar u moet op uw oor vertrouwen, omdat het programma werkt alleen met machine-algoritmen.

Stap 4

Om het geluid van een stem te bewerken, moet u letten op de frequenties en in welke gevallen ze moeten worden gewijzigd:

200 Hz - het verhogen van deze parameter geeft een gevoel van volheid van de stem;

3000 Hz - het verhogen van deze parameter benadrukt de aspiratie van zang;

5000 Hz - als u deze parameter verhoogt, wordt de stem beter verstaanbaar;

7000 Hz - een afname van deze parameter heeft een positief effect op sissende medeklinkers;

10000 Hz - Als u deze parameter verhoogt, wordt de zang helderder.

Stap 5

Vervolgens moet je de zang een panning-effect geven. Wat het is? Onthoud dat de zang in mono is opgenomen, en met dit effect kunt u de zang in stereo verwerken. Om dit te doen, kunt u elk filter uit de stereoserie gebruiken, nu zijn er een groot aantal, bijvoorbeeld Blue Tubes Stereo Imager. Gebruik de standaardvoorinstellingen zonder ze te bewerken.

Stap 6

Nadat u de stereomodus hebt gemaakt, moet u "buiswarmte" aan de stem toevoegen. Als je het nog niet wist, buizenversterkers zorgen voor een zachtere, krachtigere aanwezigheid. Er zijn tientallen jaren verstreken, maar professionals kijken altijd naar de "buis" -opname. De Steinberg DaTube en Steinberg Magneto gereedschappen worden aanbevolen.

Stap 7

Het enige dat overblijft is om je zang te verfraaien met echo- en reverb-effecten. Elk instrument kan worden gebruikt om te echoën - hun aantal is gewoon inspirerend, en Waves True Verb kan worden gebruikt als een reverb.

Aanbevolen: