Hoe Geheugen Op Een Laptop Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Geheugen Op Een Laptop Te Zetten
Hoe Geheugen Op Een Laptop Te Zetten

Video: Hoe Geheugen Op Een Laptop Te Zetten

Video: Hoe Geheugen Op Een Laptop Te Zetten
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, Mei
Anonim

Een van de redenen voor de trage werking van een mobiele computer is onvoldoende RAM. Als u besluit uw oude RAM-kaarten te vervangen, leer dan hoe u deze apparaten op de juiste manier selecteert en installeert.

Hoe geheugen op een laptop te zetten
Hoe geheugen op een laptop te zetten

Noodzakelijk

Specifiek

instructies:

Stap 1

Bepaal met welk type RAM uw laptop werkt. Dit is een zeer belangrijke stap, omdat het installeren van het verkeerde type kaarten het moederbord van de computer en de RAM-modules zelf kan beschadigen. Download Speccy en installeer het. Voer dit hulpprogramma uit en selecteer het menu "RAM".

Stap 2

Zoek en onthoud het type geïnstalleerde geheugensticks. Let op het volume van de gebruikte planken. Houd er rekening mee dat u grotere borden moet aansluiten. Verken de inhoud van het menu Geheugenslots. Ontdek het totale aantal connectoren voor RAM-beugels.

Stap 3

Zoek het item "DRAM-frequentie". Het bevat informatie over de werkingsfrequentie van de RAM-strips. Let bij het kopen van nieuwe planken op deze indicator. Het heeft direct invloed op de prestaties van deze apparaten.

Stap 4

Koop nieuwe geheugenkaarten van het gewenste formaat. Draai de laptop om en draai de schroef los waarmee het deksel van het gat waar de geïnstalleerde geheugenstrips zich bevinden, is bevestigd. Bekijk oude plannen. Sluit een nieuwe aan.

Stap 5

Zet uw laptop aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Open het Speccy-programma. Zorg ervoor dat de nieuwe RAM-strip goed werkt. Zet de laptop uit en sluit een andere beugel aan. Zet de mobiele computer weer aan. Controleer de synchronisatie van de balken. Open het configuratiescherm en selecteer het menu "Beheer". Open Windows Geheugencontrole.

Stap 6

Bevestig de herstart van de computer en wacht tot de analyse van de stabiliteit van de RAM-sticks is voltooid. Koop geen borden die te groot zijn. Ze worden mogelijk niet herkend door het systeem of werken mogelijk niet op volle capaciteit. Een lage CPU-busfrequentie kan ook de communicatiesnelheid met de RAM-kaarten vertragen.

Aanbevolen: