Welke Laptopstoringen Kan De Gebruiker Zelf Oplossen?

Inhoudsopgave:

Welke Laptopstoringen Kan De Gebruiker Zelf Oplossen?
Welke Laptopstoringen Kan De Gebruiker Zelf Oplossen?

Video: Welke Laptopstoringen Kan De Gebruiker Zelf Oplossen?

Video: Welke Laptopstoringen Kan De Gebruiker Zelf Oplossen?
Video: Dit zijn de beste laptops voor je werk of op school! 2024, Mei
Anonim

Het kapot gaan van dure elektronica is zeker een trieste gebeurtenis. Maar in sommige gevallen kunt u de kosten en wachttijd voor reparaties verminderen door zelf actie te ondernemen. Wat kan de gebruiker zelf aan en in welk geval kan hij beter contact opnemen met een specialist?

Welke laptopstoringen kan een gebruiker alleen aan?
Welke laptopstoringen kan een gebruiker alleen aan?

Laptop gaat niet aan

Dit is een zeer controversiële situatie. Dit probleem kan zowel worden veroorzaakt door een elementaire ontlading van de batterij als door onomkeerbare schade aan afzonderlijke componenten van de "systeemeenheid". Als de laatste keer opstarten goed ging en de laptop op de batterij werkte (of de batterij is erg oud), moet u hem enkele uren opladen en vervolgens proberen hem opnieuw in te schakelen. Anders moet u contact opnemen met een specialist.

De laptop sluit onverwachts af

De laptop kan door oververhitting niet onverwachts aan of uit gaan voor de gebruiker. Preventie van dit fenomeen, evenals de nodige maatregelen die moeten worden genomen na de eerste spontane uitschakeling - reiniging van het koelsysteem. Onervaren gebruikers kunnen worden geadviseerd om de gaten van het uithardingssysteem (ze bevinden zich in het onderste deel van de behuizing) schoon te maken met een stijve, langharige borstel. Weet je hoe je je laptop uit elkaar moet halen, stof dan regelmatig het hele koelsysteem af, inclusief de radiateur en koeler.

In het geval dat het koelsysteem van de laptop geen tijd heeft gehad om te verstoppen of dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd, moet u contact opnemen met een reparatiewerkplaats.

Laptop vullen

In een dergelijke situatie is het risico op schade aan het moederbord of andere componenten erg groot, daarom is in de meeste gevallen specialistische interventie vereist. U moet echter in elk geval de slimme auto onmiddellijk uitschakelen, de batterij verwijderen, de stroomtoevoer uitschakelen, alles drogen met een haardroger.

Toetsenbordproblemen

De knop is heel gemakkelijk af te breken als je onzorgvuldig met de apparatuur omgaat. Reparaties kunnen met de hand worden gedaan als u meer of minder thuis bent in technologie. In sommige situaties kan de knop op zijn plaats worden teruggezet met weinig of geen schade aan de computer. Als meerdere knoppen kapot zijn, moet u mogelijk het hele toetsenbord wijzigen. Het is ook mogelijk om dit alleen te doen als je voorzichtig genoeg bent.

Mechanische storingen

Dit soort schade kan bestaan uit barsten in de behuizing (de scharnieren van het deksel hebben bijvoorbeeld vaak last van). Het probleem kan ontstaan door onvoorzichtige, ruwe behandeling van apparatuur, vallen, stoten tijdens het dragen. Het vervangen van delen van de behuizing zal voor sommige laptopmodellen niet moeilijk zijn, maar het vereist nauwkeurigheid. Maar voor eventuele problemen is het de moeite waard om contact op te nemen met een specialist.

Ook kan onzorgvuldig gebruik de connectoren losraken, het moederbord barsten, de kabel van de matrix naar het moederbord breken, enz. In al deze gevallen moet u onmiddellijk contact opnemen met de werkplaats.

Aanbevolen: