Welke Monitor Kan Ik Het Beste Kiezen

Inhoudsopgave:

Welke Monitor Kan Ik Het Beste Kiezen
Welke Monitor Kan Ik Het Beste Kiezen

Video: Welke Monitor Kan Ik Het Beste Kiezen

Video: Welke Monitor Kan Ik Het Beste Kiezen
Video: Nieuwe monitor kopen? Bekijk deze 7 kooptips voor het beste beeldscherm! 2024, Mei
Anonim

Het enorme aantal verschillende modellen monitoren bemoeilijkt vaak alleen de selectie van een geschikt apparaat. In elk geval moet u in eerste instantie begrijpen waarvoor het computerscherm het vaakst zal worden gebruikt.

Welke monitor kan ik het beste kiezen
Welke monitor kan ik het beste kiezen

instructies:

Stap 1

Selecteer de juiste matrixgrootte voor de monitor die u hebt gekocht. Als je van plan bent een scherm te gebruiken om te gamen, overweeg dan geen te grote schermformaten. De praktijk leert dat ze alleen interfereren met de gameplay. De maximale diagonaal van een gamingmonitor moet 24 inch zijn (idealiter 21). Anders moet je constant je blik verschuiven om alle noodzakelijke elementen in het zicht te houden.

Stap 2

Schaf een 27 monitor aan om films of video's te kijken. Trouwens, in dit geval kun je geld besparen en een tv kopen met een 26-32 inch-scherm. Houd er rekening mee dat het principe van beeldvorming bij televisies totaal anders is dan bij monitoren. Voor games met snel wisselende graphics kun je het beste geen tv gebruiken.

Stap 3

Let op de maximale beeldschermresolutie. Het mag niet kleiner zijn dan 1366x768 pixels (HD). De uitzondering zijn "vierkante" monitoren van 4: 3 formaat. De optimale resolutie is Full HD (1920x1080). Als je computer een zwakke videokaart heeft, kun je beter bij HD-resolutie blijven. Je kunt nog steeds geen moderne games op maximale instellingen draaien.

Stap 4

Focus bij het kiezen van een gamingmonitor op de "klassieke" LED-backlit LCD's. Deze schermen hebben relatief kleine kijkhoeken, maar ze hebben een belangrijk voordeel: een korte responstijd. Dit betekent dat het beeld met weinig of geen vertraging op de monitor wordt gevormd.

Stap 5

Moderne IPS-schermen zijn geweldig voor het bekijken van films. Daarnaast maken een perfecte kleurweergave en hoge kijkhoeken het comfortabel werken met foto's en video's. Koop geen IPS-schermen om te gamen. Kies voor kantoortaken een monitor met een conventioneel LCD-scherm. Dit is het goedkoopste type display, dat wordt gekenmerkt door een lage kleurweergave.

Stap 6

Soms moet er aandacht worden besteed aan het ontwerp en de ergonomie van de monitor. De mogelijkheid om het scherm 90 graden te draaien en de hoogteverstelling zijn grote voordelen. Controleer ook de mogelijkheid om de poot te verwijderen en de monitor aan de muur te bevestigen. In veel gevallen kan het bureauruimte aanzienlijk besparen.

Stap 7

Ontdek de extra opties voor uw monitor: ingebouwde luidsprekers, USB-poorten, audio in/uit, HDMI-poort. Met de nieuwste modellen beeldschermen kunt u er een afbeelding naar verzenden via een Wi-Fi-kanaal. Dit maakt het mogelijk om een laptop op een monitor aan te sluiten zonder gebruik te maken van draden, die al constant het comfortabele werk belemmeren.

Aanbevolen: