Hoe Maak Je Fotografie Gemakkelijker

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Fotografie Gemakkelijker
Hoe Maak Je Fotografie Gemakkelijker

Video: Hoe Maak Je Fotografie Gemakkelijker

Video: Hoe Maak Je Fotografie Gemakkelijker
Video: Hoe vind je klanten als fotograaf? 2024, Mei
Anonim

Als u van plan bent uw foto's op internetbronnen te plaatsen, moet u ze wellicht lichter maken zodat ze voldoen aan de vereisten van een bepaalde site. Bovendien, zelfs als de site geen beperkingen heeft voor de grootte en het gewicht van foto's, vertragen enorme foto's op een webpagina het laden en irriteren ze gebruikers die de pagina bekijken. Mogelijk moet u het formaat van de foto verkleinen om het gewicht lichter te maken. Hoe maak je een foto gemakkelijk te downloaden en te bekijken zonder de kwaliteit te verminderen?

Hoe maak je fotografie gemakkelijker
Hoe maak je fotografie gemakkelijker

Noodzakelijk

grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto in de grafische editor Adobe Photoshop. De foto wordt niet geopend in 100% grootte. In de titel van de foto, die automatisch door het programma wordt gegenereerd, zie je het percentage waarin de foto wordt weergegeven. Als u de werkelijke grootte wilt zien, drukt u op de toetsencombinatie "Ctrl + 1" of "Ctrl + Alt + 0". Zo kun je ook de kwaliteit van de foto beoordelen. Hoe duidelijk ziet het eruit op ware grootte, heeft het gebreken?

Stap 2

Met behulp van de toetscombinaties "Ctrl +" en "Ctrl-" kunt u de grootte van een foto in het programmavenster vergroten of verkleinen zonder de werkelijke grootte en kwaliteit te beïnvloeden. Dit zal u helpen te bepalen op welke werkelijke grootte de foto geschikt is om op uw site te plaatsen, zodat deze er goed uitziet op uw pagina. Kijk naar de procentuele grootte van de foto die wordt aangegeven in de titel van deze foto.

Stap 3

Gebruik nu het menu-item "Afbeelding - Afbeeldingsgrootte". Dit kan ook worden gedaan door de toetsencombinatie "Alt + Ctrl + I". U krijgt een dialoogvenster te zien waarmee u de resolutie en grootte, en dus het gewicht van de foto, kunt regelen.

Stap 4

Omdat we geïnteresseerd zijn in het voorbereiden van een foto voor publicatie op internet, gebruiken we het bovenste gedeelte van het dialoogvenster, waar u de grootte van de foto in pixels of in procenten kunt selecteren. Als je specifieke richtlijnen hebt voor de grootte van je foto in pixels, gebruik dan deze optie. Als u de grootte van de foto hebt gekozen door deze in het programmavenster te wijzigen, volgens punt 2, voert u het aantal in dat u in percentage in het venster hebt gedefinieerd.

Stap 5

U zult zien dat de grootte van de foto op het scherm wordt verkleind. Druk nogmaals op "Ctrl + 1" of "Ctrl + Alt + 0" om de werkelijke grootte te zien. Nu kunt u de foto opslaan voor gebruik op internet. Hiervoor hebben we het menu-item "Bestand - Opslaan voor web en apparaten" nodig.

Stap 6

U ziet een dialoogvenster om het bestand op te slaan. Besteed aandacht aan de rechterbovenhoek. Daar kunt u het bestandsformaat kiezen voor gebruik op internet - bijvoorbeeld jpeg, en de kwaliteit ervan: van laag (Laag) tot maximaal (Maximum). Voor de beste kwaliteit / gewichtsverhouding raden we aan om de opslagmodus "Hoog" of "Very High" te gebruiken.

Stap 7

U kunt het gewicht van de foto in kilobytes en de geschatte downloadsnelheid zien in de linkerbenedenhoek van het dialoogvenster, direct onder het fotovoorbeeldvenster. Houd deze parameter bij en correleer deze met de kwaliteit van de foto in het voorbeeldvenster om de optimale modus voor het opslaan van foto's voor u te kiezen.

Aanbevolen: