Zelf De Centrale Processor Vervangen

Inhoudsopgave:

Zelf De Centrale Processor Vervangen
Zelf De Centrale Processor Vervangen

Video: Zelf De Centrale Processor Vervangen

Video: Zelf De Centrale Processor Vervangen
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2024, April
Anonim

Een manier om uw computer sneller te maken, is door de CPU te vervangen. U moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van een nieuw apparaat, zodat het met de rest van de pc-hardware kan werken.

Zelf de centrale processor vervangen
Zelf de centrale processor vervangen

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - thermisch vet.

instructies:

Stap 1

Open eerst de instructies voor uw moederbord. Heb je geen papieren exemplaar bij de hand, bezoek dan de website van de fabrikant van dit toestel. Zoek slechts één parameter - het type socket (socket) waarin de centrale processor is geïnstalleerd. Ontdek de maximale CPU-specificaties die uw moederbordmodel aankan.

Stap 2

Koop een CPU die bij je moederbord past. Word niet te krachtig als u niet van plan bent extra RAM-kaarten te installeren. Zet de computer uit en open het deksel van de systeemeenheid. Zorg ervoor dat u uw pc loskoppelt van de netvoeding. Verwijder nu voorzichtig de ventilator en het koellichaam boven de CPU. Hiervoor zijn meestal speciale vergrendelingen nodig. De soorten bevestigingen zijn zeer divers. Koppel de kabel van de ventilator naar het moederbord los.

Stap 3

Haal de oude processor uit de socket. Installeer een nieuwe CPU op zijn plaats. Wees uiterst voorzichtig. Raak de aderen van de processor niet met uw vingers aan. Het risico op de hoek van de CPU moet overeenkomen met het risico op de socket. Breng nu wat koelpasta aan op de bovenkant van de CPU. Reinig de onderkant van het koellichaam met een fijne vezeldoek om eventuele resterende koelpasta te verwijderen. Plaats het koellichaam en de ventilator terug. Maak beide apparaten stevig vast. Vergeet niet de stroom op de koeler aan te sluiten.

Stap 4

Zet na 30 minuten de computer aan. Zorg ervoor dat u nieuwe stuurprogramma's voor de chipset en processor installeert. Dit is nodig voor de stabiele werking van nieuwe apparatuur. Installeer het CPU-Z-programma. Voer een CPU-gezondheidscontrole uit. Zorg ervoor dat de apparatuur goed werkt. Controleer regelmatig de temperatuur van de nieuwe CPU.

Aanbevolen: