Hoe Een Schijfpartitie Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijfpartitie Te Formatteren
Hoe Een Schijfpartitie Te Formatteren

Video: Hoe Een Schijfpartitie Te Formatteren

Video: Hoe Een Schijfpartitie Te Formatteren
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Bij het formatteren van een harde schijfpartitie markeert het programma het opslagmedium. Afhankelijk van het type formattering kan het schijfoppervlak worden gecontroleerd en worden logische datatoegangsstructuren gevormd.

Hoe een schijfpartitie te formatteren
Hoe een schijfpartitie te formatteren

instructies:

Stap 1

Partities worden anders geformatteerd, afhankelijk van welk besturingssysteem op de schijf wordt geïnstalleerd. Als u van plan bent om Windows te gebruiken, kan de systeempartitie tijdens het installatieproces worden geformatteerd.

Stap 2

Het installatieprogramma zal u vragen om te kiezen op welk systeem u de schijf wilt formatteren: FAT32 of NTFS. NTFS is een moderner systeem, met meer beheer- en controlemogelijkheden, het is aan te raden om hiervoor te kiezen. Selecteer het gewenste item met de bedieningstoetsen Omhoog en Omlaag.

Stap 3

Het logische station waarin de informatie wordt opgeslagen, kan worden geformatteerd met behulp van Windows-opdrachten. Dubbelklik in het "Configuratiescherm" op het pictogram "Administrative Tools" en open het knooppunt "Computerbeheer". Dubbelklik in het venster van de beheerconsole op de module Schijfbeheer.

Stap 4

Formatteren vernietigt alle gegevens op de schijf, dus sla belangrijke informatie op een ander medium op voordat u het proces start. Selecteer de schijf die u wilt formatteren en selecteer in het menu Actie onder Alle taken de optie Formatteren.

Stap 5

Markeer in het vak "Bestandssysteem" NTFS of FAT in de lijst. In de volgende stap moet u de clustergrootte kiezen. Een cluster is schijfruimte die het systeem toewijst om één bestand op te slaan. U kunt de clustergrootte uit de lijst kiezen of deze parameter op de standaardwaarde laten staan. Het systeem bepaalt dit op basis van de grootte van het volume.

Stap 6

Als u het vakje "Snel formatteren" aanvinkt, zal het programma de staat van het oppervlak niet controleren, maar gewoon de bestandstabel overschrijven naar het begin van de schijf.

Stap 7

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om een ander besturingssysteem te installeren op een partitie die is geformatteerd met Windows-tools. U kunt het programma Acronis Disk Director gebruiken als u bijvoorbeeld Linux-achtige systemen wilt draaien.

Stap 8

Start het programma en selecteer de bedrijfsmodus "Handmatig" in het menu "Bekijken". Selecteer met de cursor de schijf die u gaat formatteren en vink in het vervolgkeuzemenu het item "Formatteren" aan. Geef in het nieuwe venster het bestandssysteemtype en de clustergrootte op en klik op OK.

Aanbevolen: