Een Netwerkprinter Installeren

Inhoudsopgave:

Een Netwerkprinter Installeren
Een Netwerkprinter Installeren

Video: Een Netwerkprinter Installeren

Video: Een Netwerkprinter Installeren
Video: 10 Installatie netwerk printer 2024, Mei
Anonim

Voor veel kantoor-LAN's is het probleem om een printer aan te sluiten, zodat alle computers er toegang toe hebben, acuut. Om deze taak te volbrengen, is het noodzakelijk om de parameters van sommige apparaten correct te configureren.

Een netwerkprinter installeren
Een netwerkprinter installeren

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst de juiste printer. Er zijn apparaten die geen verbinding kunnen maken met computers, maar met netwerkhubs of routers. Ze zijn iets duurder, dus als je er niet echt een hoeft te kopen, kies dan een printer die via een USB-poort op een pc wordt aangesloten.

Stap 2

Selecteer een pc of laptop die deel uitmaakt van het lokale netwerk. Het is wenselijk dat dit apparaat gedurende de maximale tijd is ingeschakeld.

Stap 3

Sluit de printer aan op de geselecteerde computer en installeer de vereiste stuurprogramma's en software. Zorg ervoor dat de apparatuur goed werkt.

Stap 4

Nu moet u andere gebruikers op het netwerk toestaan deze printer te gebruiken. Open het menu "Start" en selecteer "Apparaten en printers". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw printer en selecteer Printereigenschappen weergeven.

Stap 5

Zoek het item "Deze printer delen" en vink het vakje ernaast aan. Voer een naam in voor de printer die wordt weergegeven aan gebruikers op het netwerk.

Stap 6

Als uw lokale netwerk computers met andere besturingssystemen heeft, is het raadzaam om extra stuurprogramma's te installeren die geschikt zijn voor deze besturingssystemen. Klik hiervoor op de knop "Extra stuurprogramma's".

Stap 7

Om de printer vanaf een andere computer te gebruiken, opent u het menu Apparaten en printers. Klik op de knop Printer toevoegen bovenaan het venster.

Stap 8

Selecteer in het venster dat verschijnt "Een netwerk-, draadloze of BlueTooth-printer toevoegen". Als het programma de benodigde hardware niet automatisch kan vinden, klik dan op de knop "De benodigde printer staat niet in de lijst".

Stap 9

Activeer het item "Selecteer een gedeelde printer op naam", voer de eerder aangegeven naam in en klik op de knop "Bladeren". Selecteer de gewenste printer en klik op Volgende.

Aanbevolen: