Een Scannerstuurprogramma Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Scannerstuurprogramma Verwijderen
Een Scannerstuurprogramma Verwijderen

Video: Een Scannerstuurprogramma Verwijderen

Video: Een Scannerstuurprogramma Verwijderen
Video: How To Completely Uninstall And Remove Printer Driver From Your PC 2024, Mei
Anonim

Als u een nieuw scannermodel hebt gekocht, moet u het oude scannerstuurprogramma verwijderen voordat u het op uw computer aansluit. Of het stuurprogramma werkte gewoon niet meer correct en moest het opnieuw installeren. Het verwijderen van scannerstuurprogramma's verschilt niet veel van het verwijderen van een gewoon programma. Dit proces omvat zowel het verwijderen van de scannersoftware als het stuurprogramma zelf.

Een scannerstuurprogramma verwijderen
Een scannerstuurprogramma verwijderen

Noodzakelijk

het Revo Uninstaller-programma

instructies:

Stap 1

De eerste manier om te worden gedekt, is het gebruik van het verwijderprogramma voor de stuurprogrammasoftware. Klik op Begin. Selecteer vervolgens "Alle programma's". Zoek de driversoftware en selecteer Installatie ongedaan maken. Volg daarna de aanwijzingen van de wizard Verwijderen om het scannerstuurprogramma te verwijderen.

Stap 2

Als er geen scanner in de lijst met programma's van het verwijderprogramma staat, verwijder dan het stuurprogramma op deze manier. Open het configuratiescherm van het besturingssysteem en zoek "Programma's toevoegen of verwijderen" erop. Zoek vervolgens in de lijst met programma's de scannersoftware en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer vervolgens "Verwijderen" in de lijst met voorgestelde opties. Het besturingssysteem verwijdert het scannerstuurprogramma.

Stap 3

Soms gebeurt het dat tijdens het de-installatieproces het systeem een fout genereert en wordt onderbroken. Als u zich in een dergelijke situatie bevindt, helpt het programma Revo Uninstaller u om het scannerstuurprogramma te verwijderen. Dit programma is te vinden op internet en gratis te downloaden. Het neemt niet veel ruimte in beslag op de harde schijf. Download en installeer Revo Uninstaller op uw computer.

Stap 4

Voer het programma uit. Er verschijnt een venster met alle software die op de harde schijf is geïnstalleerd. Zoek de scannersoftware en klik erop met de linkermuisknop. Selecteer vervolgens "Verwijderen" op de werkbalk. Selecteer in het volgende venster de de-installatiemodus "Geavanceerd" en ga verder.

Stap 5

Vink alles aan in het venster Registervermeldingen en klik vervolgens op Verwijderen. Klik tijdens het verwijderen op Volgende totdat het venster Vergeten bestanden verschijnt. Klik in dit venster op "Alles selecteren - Verwijderen" en ga verder. Klik na het voltooien van het verwijderingsproces op "Voltooien". Het programmavenster wordt gesloten. Start je computer opnieuw op. Nu zijn zowel het stuurprogramma als de apparaatsoftware volledig van uw computer verwijderd. Het systeemregister wordt ook ontdaan van scannersoftwarevermeldingen.

Aanbevolen: