Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een USB-flashstation
Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een USB-flashstation

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een USB-flashstation

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Install Windows XP from a USB Flash Drive with Easy2Boot 2023, Februari
Anonim

Door Windows XP op een flashstation te installeren, kunt u een medium maken dat zal worden gebruikt als een systeem voor noodgevallen. Als uw besturingssysteem bijvoorbeeld is gecrasht, kunt u altijd USB aansluiten om alle bestanden die u nodig hebt op uw harde schijf op te slaan. Ook kan een flashdrive worden gebruikt als drager van een back-upsysteem, die altijd bij je kan zijn.

Hoe installeer ik Windows XP op een USB-flashstation
Hoe installeer ik Windows XP op een USB-flashstation

Het is nodig

  • - USB-stick met een capaciteit van meer dan 2GB;
  • - Hitachi Microdrive-stuurprogramma;
  • - Acronis Disc-regisseur;
  • - FlashbootXP.rar

instructies:

Stap 1

Download het Hitachi Microdrive-stuurprogramma voor de harde schijf van internet en pak het uit in een tijdelijke map. Open het bestand cfadisk.inf met Kladblok en zoek de sectie [cfadisk_device].

Stap 2

Sluit de flashdrive aan en ga naar Apparaatbeheer (klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" - "Beheer" - "Apparaatbeheer" - "Schijfapparaten"). Zoek uw schijf in de lijst, ga naar de eigenschappen (klik met de rechtermuisknop - "Eigenschappen"), klik op het tabblad "Details". Kopieer (Ctrl + C) de inhoud van het item "Instance Code".

Stap 3

Vervang in de sectie "[cfadisk + apparaat]" de waarde van de laatste regel na de komma door de instantiecode die u hebt gekopieerd (plak Ctrl + V). Verwijder het deel van de regel na de backslash "". Als de regel er bijvoorbeeld uitziet als "USBSTOR \ DISK & VEN….REV_1.00 \ 7 & 211312312 & 0", dan moet alles dat begint na "REV_1.00" worden gewist. Vergeet niet om uw wijzigingen in het bestand op te slaan.

Stap 4

Ga in de eigenschappen van de schijf naar het tabblad "Driver" - "Update" - "Install from a list or specific location" - "Do not search" - "Install from disk" en selecteer het gewijzigde cfadisk.inf. Maak een veilige verwijdering van de schijf (klik met de rechtermuisknop in "Apparaatbeheer" - "Veilig verwijderen") en sluit de flashdrive opnieuw aan.

Stap 5

Download het Acronis disk director-programma en formatteer de USB-Flash naar FAT32-indeling, en maak ook de hoofdpartitie van de flashdrive actief met behulp van het bijbehorende menu-item.

Stap 6

Zet uw computer uit. Schakel de gebruikte harde schijven uit in de BIOS-instellingen en specificeer uw cd-rom in de parameter "First Boot Device". Plaats de schijf met de gebrande Windows XP in de drive en sluit de flashdrive aan. Selecteer in het systeeminstallatiemenu de installatie op een flashdisk zonder de FS te wijzigen. Nadat de computer opnieuw is opgestart, stelt u het BIOS in om op te starten vanaf de harde schijf, maar koppelt u uw USB-apparaat niet los.

Stap 7

Download het FlashBootXP-archief van internet en pak de inhoud uit. Start de Register-editor ("C: \ Windows \ System32 \ Regedit.exe"). Selecteer de tak "HKEY_LOCAL MACHINE" en ga naar het menu "Bestand" - "Hive laden" bovenaan het venster. Specificeer het pad naar het bestand "Your_Flash: \ Windows \ System32 \ Config " en open het bestand "system". Schrijf in het sectieselectievenster de waarde "123" en klik met de rechtermuisknop op de nieuw gemaakte sectie.

Stap 8

Selecteer "Machtigingen" - "Beheerders". Selecteer in het geopende venster het selectievakje "Volledige toegang" en klik op "Toepassen". Ga naar "Geavanceerd" - "Beheerders" en selecteer "Bevoegdheden overschrijven voor alle kinderen …". Klik op OK en verlaat het menu.

Stap 9

Navigeer naar het bestand USBBOOT.reg en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer het menu Samenvoegen en bevestig de wijzigingen die in het register worden aangebracht.

Stap 10

Ga terug naar regedit.exe. Selecteer "123" en klik op "Bestand" - "Hive verwijderen". Sluit de editor en kopieer de archiefbestanden usb, usbport en usbstor naar de map van je flashstation "Windows \ Inf".

Stap 11

Sluit de computer af, koppel de harde schijf weer los. Selecteer USB-Flash als First Boot Device en wacht tot de installatieprocedure is voltooid.

Populair per onderwerp