Anti-aliasing Instellen

Inhoudsopgave:

Anti-aliasing Instellen
Anti-aliasing Instellen

Video: Anti-aliasing Instellen

Video: Anti-aliasing Instellen
Video: Сглаживание - интерактивная трехмерная графика 2024, April
Anonim

Het Microsoft Windows-besturingssysteem biedt de ClearType-functie, waarmee u de kwaliteit van de weergave van inscripties op het beeldscherm kunt aanpassen, duidelijk kunt maken en de randen van schermlettertypen kunt gladstrijken. Het effect van het gebruik van deze functie is meer merkbaar op LCD-monitoren.

Anti-aliasing instellen
Anti-aliasing instellen

instructies:

Stap 1

Om lettertype-anti-aliasing te configureren, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Selecteer in de categorie Vormgeving en thema's het pictogram Weergave of een van de taken in de lijst. Als uw "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, selecteert u meteen het pictogram "Beeldscherm". Het dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend.

Stap 2

Zie je de Start-knop niet op je scherm, dan heb je de Taakbalk verborgen. Om het zichtbaar te maken, verplaatst u de muiscursor naar de onderkant van het scherm en wacht u een seconde of twee - het paneel zal verschijnen. Door op de Windows-toets (Windows-vlagtoets) op uw toetsenbord te drukken, wordt ook de taakbalk zichtbaar.

Stap 3

Een andere manier om het dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" te openen: klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad dat vrij is van bestanden en mappen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Eigenschappen" door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 4

In het dialoogvenster dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Vormgeving" en klikt u op de knop "Effecten" in de rechterbenedenhoek van het venster. Plaats een markering in het vak "Gebruik de volgende anti-aliasingmethode voor schermlettertypen". Selecteer in de vervolgkeuzelijst net hieronder een methode - normaal of ClearType.

Stap 5

Klik op de knop OK in het venster "Effecten" - het wordt gesloten. Klik in het venster "Eigenschappen: Weergave" op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen op te slaan. Wacht tot het systeem de nieuwe instellingen toepast. Sluit het eigenschappenvenster door op de knop OK onder in het venster of op het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 6

Windows XP bevat niet de ClearType-hulpmiddelen en opties voor het aanpassen van het contrast. Toch zijn ze beschikbaar voor de gebruiker. Ga naar https://www.microsoft.com/typography/cleartype/cleartypeactivate.htm om ClearType in of uit te schakelen of het contrast aan te passen.

Aanbevolen: