Hoe Maak Je Een Basis Niet Verdeeld?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Basis Niet Verdeeld?
Hoe Maak Je Een Basis Niet Verdeeld?

Video: Hoe Maak Je Een Basis Niet Verdeeld?

Video: Hoe Maak Je Een Basis Niet Verdeeld?
Video: Hoe maak je die roestige harten? 2024, Mei
Anonim

De documentatie voor "1C Accounting" geeft aan dat de initialisatieprocedure voor de RDB onomkeerbaar is. Soms wordt het echter nodig om elke schriftelijke vermelding van het feit dat de database ooit als een gedistribueerde database fungeerde, te verwijderen.

Hoe maak je een basis niet verdeeld?
Hoe maak je een basis niet verdeeld?

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Om dit te doen, moet u enkele bestanden enigszins aanpassen. Maar voordat u met de wijzigingen begint, maakt u een back-up van de database. Zoek het bestand 1SSYSTEM. DBF in de interne bestanden van het programma “1C Accounting”. Open dit bestand en zoek het DBSIGN-veld van drie tekens (het bevat de infobase-code). Verwijder de waarde die in het veld is ingevoerd. Om bestanden te vinden, gebruikt u de ingebouwde zoekfunctie in de software of een standaardtabblad in het besturingssysteem van uw pc.

Stap 2

Zoek en verwijder de volgende bestanden: 1SDBSET. DBF, 1SDWNLDS. DBF, 1SUPDTS. DBF en bijbehorende indexbestanden (. CDX). Hierdoor wordt de database teruggezet naar de vorige staat en wordt het databasegebruik als een gedistribueerde database gewist. Zoek het bestand 1SSYSTEM. DBF en open het. Zoek de parameter DBSETUUID en voeg nullen in de bijbehorende tekenreeks van 36 tekens in. Nu zou de parameter er als volgt uit moeten zien: DBSETUUID: 00000000-0000-0000- 0000-000000000000.

Stap 3

Start het 1C-programma en controleer het resultaat van het werk. Als het programma fouten genereert, heb je iets verkeerd gedaan. Doe alles stap voor stap opnieuw en breng de staat van de database terug met een back-up. Het kan zijn dat je iets verkeerd hebt gedaan of gewoon de verkeerde parameters hebt vervangen. U moet deze bewerkingen zorgvuldig uitvoeren om de database niet-gedistribueerd te maken.

Stap 4

Het retourneren van een infobase naar een niet-gedistribueerde database is meestal nodig om te experimenteren met programmaconfiguratie. Hiervoor is het handig om vooraf een kopie van de database te laten maken. Maak er een gewoonte van om een back-up te maken van uw belangrijke gegevens en deze op externe media op te slaan. Het is ook vermeldenswaard dat u, om een niet-gedistribueerde database te maken, de software van het bedrijf "1C" volledig opnieuw kunt installeren en de bovenstaande bewerkingen opnieuw kunt proberen.

Aanbevolen: