Een Processor Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Processor Plaatsen
Een Processor Plaatsen

Video: Een Processor Plaatsen

Video: Een Processor Plaatsen
Video: Wat is een processor? | Hardware Uitleg #1 | Processor/CPU 2024, Mei
Anonim

Computercomponenten raken zeer snel verouderd, dus de kwestie van het upgraden van het systeem is voor veel gebruikers behoorlijk relevant. Een van de meest gebruikelijke manieren om de prestaties van uw computer te verbeteren, is door een nieuwe processor te installeren.

Een processor plaatsen
Een processor plaatsen

Noodzakelijk

  • - kruisschroevendraaier;
  • - warmtegeleidend vet;

instructies:

Stap 1

Controleer voordat u een nieuwe processor aanschaft of deze wordt ondersteund door het moederbord van uw computer. Zelfs als een nieuwe processor is ontworpen voor dezelfde socket, betekent dit niet dat deze zal werken. Zoek op internet naar informatie over welke processors worden ondersteund door het moederbord van uw computer en kies alleen een nieuwe uit deze lijst.

Stap 2

Koop een tube koelpasta bij je processor. Als je tegelijkertijd de koeler met de processor vervangt, of als we het hebben over het monteren van een nieuwe computer, is plakken niet nodig, meestal is het al op de behuizing van het koellichaam aangebracht. Vergeet niet om de kwaliteit ervan te evalueren - als het droog is, vervangt u de pasta door een nieuwe.

Stap 3

Alle upgradewerkzaamheden mogen alleen worden uitgevoerd op een computer die is losgekoppeld van het netwerk. Om de processor te installeren, verwijdert u de zijpanelen van de systeemeenheid; bij sommige computers moet hiervoor ook het voorpaneel worden gedemonteerd.

Stap 4

Koppel de koelerconnector en eventuele storende kabels los van het bord. Onthoud hoe ze zich bevonden, of schets (fotografeer) hun exacte locatie. Verwijder vervolgens de koeler samen met het koellichaam. Meestal wordt het koellichaam met plastic clips in de gaten van het moederbord vastgezet. Maak de vergrendelingen één voor één los en duw ze uit de gaten in het bord.

Stap 5

Pas op dat u niet te veel kracht gebruikt bij het verwijderen van de radiator. Als het koellichaam niet van de processor wordt verwijderd, houdt het waarschijnlijk vast aan gestolde koelpasta. Sluit in dit geval alle connectoren opnieuw aan, behalve de connector van de koeler, en zet de computer een paar minuten aan. Het warmteoverdrachtsvet zal opwarmen en het koellichaam kan eenvoudig van de processor worden verwijderd. Schakel de computer weer uit voordat u deze verwijdert.

Stap 6

De processor zit met een speciale hendel aan de socket vast, dat zie je meteen. Breng de hendel omhoog, u zult hiervoor enige kracht moeten uitoefenen. Nadat de processor is losgemaakt, verwijdert u deze uit de socket. Let op de positie waarin het is geplaatst. De nieuwe processor moet op dezelfde manier worden geïnstalleerd. Om onjuiste installatie uit te sluiten, wordt een sleutel op de processor gemaakt in de vorm van een afgeschuinde hoek.

Stap 7

Plaats de nieuwe processor in de socket, deze moet heel vrij passen. Druk het naar beneden door de hendel te laten zakken. Houd er rekening mee dat dit veel moeite zal kosten, aangezien alle contacten veerbelast zijn. Ondersteun de achterkant van het moederbord om buigen te voorkomen.

Stap 8

Verwijder na het installeren van de processor de resten van de oude koelpasta van de radiator, hiervoor kunt u elke alcoholhoudende vloeistof gebruiken, bijvoorbeeld wodka. Zorg ervoor dat u het koellichaam en de koeler stofvrij maakt. Breng vervolgens een druppel pasta ter grootte van een erwt aan op het midden van de processorbehuizing. Het is niet nodig om het uit te smeren: installeer de radiator er gewoon voorzichtig op, druk hem een beetje naar beneden, beweeg hem een beetje heen en weer. Druk vervolgens volledig naar beneden en controleer of de vergrendelingen vastzitten in het bord. De processor is geïnstalleerd. Sluit de connector en kabels van de koeler aan, sluit de deksels van de behuizing. Zet uw computer aan en controleer of deze werkt.

Aanbevolen: