Hoe Het Toetsenbord Van Een Sony-laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Van Een Sony-laptop Te Verwijderen
Hoe Het Toetsenbord Van Een Sony-laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Het Toetsenbord Van Een Sony-laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Het Toetsenbord Van Een Sony-laptop Te Verwijderen
Video: Sony Vaio Laptop Factory Restore reinstall Windows (reset VGN SVE SVD VPC ultrabook Duo T13 E Series 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers hebben uit persoonlijke ervaring geleerd dat eten achter de computer geen goed idee is, omdat voedsel onder de knoppen van het toetsenbord komt, waardoor het moeilijk wordt om te werken. Daarnaast vallen er nogal wat willekeurige kleine voorwerpen onder de toetsen, wat behoorlijk problematisch is om te krijgen, aangezien het verwijderen van het toetsenbord in veel modellen te wijten is aan enkele eigenaardigheden, om nog maar te zwijgen van het feit dat dit een complex proces dat aandacht en uiterste zorg van de gebruiker vereist.

Hoe het toetsenbord van een Sony-laptop te verwijderen
Hoe het toetsenbord van een Sony-laptop te verwijderen

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - geen scherp mes.

instructies:

Stap 1

Begin de procedure voor het verwijderen van het toetsenbord door het bovenpaneel onder het beeldscherm te verwijderen. Draai hiervoor de drie schroeven los in het gedeelte waar de laptopbatterij zich bevindt. Draai de computer om en draai een andere bout uit de achterklep.

Stap 2

Til het paneel op door de randen los te wrikken met uw vingers of een niet-scherp mes. Maak hierbij voorzichtig de houders los. Voer de bewerking met de grootste zorg uit, aangezien de houders zijn gemaakt van een dikkere plastic laag dan het hele paneel - dit maakt het behoorlijk kwetsbaar.

Stap 3

Draai de resterende vier schroeven los met een schroevendraaier en verwijder voorzichtig het toetsenbord. Probeer langzaam te bewegen om de kabels van het toetsenbord naar het moederbord niet te beschadigen.

Stap 4

Koppel de toetsenbordkabel los. Wees uiterst voorzichtig - houd het bij de basis vast.

Stap 5

Als je het toetsenbord uit elkaar hebt gehaald om schoon te maken, gebruik dan een stofzuiger met miniatuur opzetstuk voor moeilijk bereikbare plekken. Zet de stofzuiger aan in de blaasstand. Je kunt het toetsenbord en de openingen tussen de toetsen ook schoonmaken met een wattenstaafje. Over het algemeen is de procedure voor het schoonmaken van het toetsenbord zelf geen gemakkelijke taak. Volledige demontage met verwijdering van de sleutels in Sony-laptops wordt niet aanbevolen, omdat de bevestigingsmiddelen aan de binnenkant nogal kwetsbaar zijn en een complexe structuur hebben. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met een gespecialiseerd servicecentrum.

Stap 6

Als u besluit dit op eigen risico en risico te doen, begin dan met een volledige demontage van het toetsenbord, te beginnen vanaf de bovenkant. Bestudeer zorgvuldig hoe de interne componenten van de knop zijn bevestigd, hoe het veerelement is geïnstalleerd. Verlies in geen geval een van de kleine onderdelen, want u zult in de toekomst nauwelijks dezelfde kunnen vinden voor vervanging.

Aanbevolen: