Hoe Het Virtuele Toetsenbord Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Virtuele Toetsenbord Te Verwijderen
Hoe Het Virtuele Toetsenbord Te Verwijderen

Video: Hoe Het Virtuele Toetsenbord Te Verwijderen

Video: Hoe Het Virtuele Toetsenbord Te Verwijderen
Video: Windows 10 virtueel toetsenbord 2024, Mei
Anonim

Met het virtuele toetsenbord kunt u tekst invoeren zonder dat er een fysiek invoerapparaat op uw computer is aangesloten. Deze optie wordt vaak gebruikt op een tabletcomputer. U kunt de instellingen van het schermtoetsenbord aanpassen met behulp van Windows Toegankelijkheidscentrum.

Hoe het virtuele toetsenbord te verwijderen
Hoe het virtuele toetsenbord te verwijderen

instructies:

Stap 1

Om de optie uit te schakelen, start u het Toegankelijkheidsbeheercentrum. Om dit te doen, kunt u het "Start" - "Configuratiescherm" - "Toegankelijkheidscentrum" gebruiken.

Stap 2

Klik in het venster dat verschijnt op de optie "Schermtoetsenbord inschakelen" om het te activeren of deactiveren. Wanneer deze optie is ingeschakeld, verschijnt een tekstinvoertool, een paneel met toetsen die lijken op toetsenbordknoppen. Om dit venster te sluiten, klikt u op het sluitpictogram in de rechterbovenhoek van de toepassing.

Stap 3

Als u Windows Vista gebruikt, activeert het inschakelen van het schermtoetsenbord ook de besturingsoptie via de Windows-meldingsbalk in de rechterbenedenhoek van het systeem. Klik op de knop op het schermtoetsenbord en klik op de link "Bedien toetsenbord opstarten bij inloggen", en schakel vervolgens de optie "Schermtoetsenbord gebruiken" uit. Sla de aangebrachte wijzigingen op met de knop "Ok".

Stap 4

Als het toetsenbord telkens opstart wanneer het systeem opstart, kunt u het uit de opstartlijst verwijderen. Open hiervoor het menu Start en voer de zoekopdracht mscofig in de zoekbalk in voor programma's in het systeem. Selecteer het verkregen resultaat, voer het hulpprogramma uit en ga vervolgens naar het tabblad "Opstarten" van het systeem. Schakel het selectievakje naast "On-Screen Keyboard" uit en klik op "OK" om de wijzigingen op te slaan.

Stap 5

Toegankelijkheidscentrum biedt ook een groot aantal opties om modi te activeren die uw computer gebruiksvriendelijker maken. Naast het virtuele toetsenbord kunt u de optie "Verteller" activeren, die de tekst op het scherm leest en beschrijft wat er in het systeem gebeurt. Aanpassing hoog contrast stelt u in staat om items op het scherm weer te geven waarmee mensen met een visuele beperking de computer kunnen gebruiken. Het deactiveren van deze opties gebeurt ook via het "Toegankelijkheidscentrum".

Aanbevolen: