Een Schijf Partitioneren Zonder Gegevens Te Verliezen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Partitioneren Zonder Gegevens Te Verliezen
Een Schijf Partitioneren Zonder Gegevens Te Verliezen

Video: Een Schijf Partitioneren Zonder Gegevens Te Verliezen

Video: Een Schijf Partitioneren Zonder Gegevens Te Verliezen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Voorbij zijn de dagen dat een harde schijf alleen kon worden gepartitioneerd met de hulp van een deskundig persoon en voor een bepaald bedrag. Zelfs als je wist hoe je het moest doen, werd deze methode niet als perfect beschouwd. Het partitioneren van de schijf was alleen mogelijk als deze was geformatteerd. Als er informatie op uw harde schijf stond, duidde het gebruik van deze methode op gegevensverlies. Het "stenen tijdperk" in de computerindustrie werd vervangen door de moderne tijd, waarin het partitioneren van een schijf niet hoefde te worden geformatteerd, dankzij het Partition Magic-programma.

Een schijf partitioneren zonder gegevens te verliezen
Een schijf partitioneren zonder gegevens te verliezen

Het is nodig

Partition Magic-software

instructies:

Stap 1

De optimale versie van dit programma is Partition Magic 8. Na het starten van het programma dat automatisch uw harde schijf scant, moet u een harde schijf selecteren (als er meerdere zijn). Selecteer de harde schijfpartitie die u in meerdere partities wilt verdelen. Als de harde schijf nog niet is gepartitioneerd, selecteert u de C-partitie, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het menu-item Formaat wijzigen / verplaatsen.

Stap 2

In het volgende venster moet u de grootte van de nieuwe partitie kiezen. U kunt zelf de grootte van de nieuwe partitie inrijden of de schuifregelaar gebruiken om de optimale grootte te kiezen.

Vrije ruimte na is de grootte van de toekomstige partitie en Nieuwe grootte is de resterende schijfruimte. Geef ook de naam op van de map waarnaar de bestanden op de partitie worden overgebracht. Klik op de knoppen Toepassen en vervolgens op OK.

Stap 3

In het hoofdvenster van het programma ziet u het niet-toegewezen gebied Niet-toegewezen. Dit gebied moet worden opgemaakt. Klik met de rechtermuisknop op Niet-toegewezen, selecteer Maken. Selecteer in het geopende venster de letter van de nieuwe partitie en het bestandssysteem. Klik op de knoppen Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan. Sluit het programma en start uw computer opnieuw op om de harde schijf correct te partitioneren.

Aanbevolen: