Een Schijf Partitioneren In BIOS

Inhoudsopgave:

Een Schijf Partitioneren In BIOS
Een Schijf Partitioneren In BIOS

Video: Een Schijf Partitioneren In BIOS

Video: Een Schijf Partitioneren In BIOS
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Met een volledige Windows-installatie is het mogelijk om meerdere harde schijfpartities in het BIOS te formatteren en aan te maken. De basisvereiste voor deze procedure is dat de cd-rom is geïnstalleerd als het primaire opstartapparaat.

Een schijf partitioneren in BIOS
Een schijf partitioneren in BIOS

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan door op de aan/uit-knop te drukken en gebruik de functietoets F2 of Del om de BIOS-modus te openen. Ga naar het tabblad Geavanceerde BIOS-functies in het venster BIOS Setup Utility dat wordt geopend en selecteer het gedeelte Boot Device Priority. Geef het cd-rom-station op als het primaire opstartapparaat en sla uw wijzigingen op door op de functietoets F10 te drukken. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop Ja te klikken in het geopende systeemverzoekvenster.

Stap 2

Plaats de Windows-opstartdiskette in de drive en start het systeem opnieuw op. Druk op de functietoets Enter in het geopende venster van het installatieprogramma van het besturingssysteem en bevestig uw akkoord met de voorwaarden van de licentieovereenkomst door in het volgende venster op de F8-toets te drukken.

Stap 3

In dit geval wordt de hele harde schijf door Windows herkend als een niet-toegewezen gebied, dus het wordt aanbevolen om deze in twee logische partities te splitsen. Om dit te doen, drukt u op de functietoets C en typt u de gewenste grootte van het aan te maken volume in het overeenkomstige veld. Bevestig de geselecteerde actie door op de functietoets Enter te drukken en zorg ervoor dat de gemaakte sectie wordt weergegeven in de regel "Nieuwe sectie".

Stap 4

Markeer de regel "Niet-toegewezen gebied" in de lijst en gebruik opnieuw de C-toets om een tweede logisch volume te maken. Typ de gewenste grootte van de schijf die moet worden gemaakt in het overeenkomstige veld en bevestig het opslaan van de gemaakte wijzigingen door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 5

Wijs het volume toe voor de installatie van het besturingssysteem en formatteer het naar NTFS. Wacht tot de bestanden naar de harde schijf zijn gekopieerd en de computer opnieuw is opgestart. Voer bij de volgende keer opstarten geen handelingen uit en ga verder met de installatie van Windows OC.

Stap 6

Keer terug naar het BIOS na het voltooien van de installatie van het besturingssysteem met behulp van de bovenstaande methode en stel het master-opstartapparaat in op Hard Disk om de opstarttijd te verkorten. Sla uw wijzigingen op.

Aanbevolen: