Hoe Een Scherm Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Scherm Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Scherm Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Scherm Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Scherm Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: Instructie werken met 2 beeldschermen (laptop en losse beeldscherm) 2024, Mei
Anonim

Via de video-uitgang van de laptop sluit je er een tv, monitor of kantoorprojector op aan. Hierdoor kun je het beeld weergeven op een scherm met een grotere diagonaal dan het ingebouwde laptopscherm.

Hoe een scherm op een laptop aan te sluiten
Hoe een scherm op een laptop aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Als je laptop een S-Video-aansluiting heeft, kun je er een tv op aansluiten. Voer eerst het hulpprogramma CMOS Setup uit dat in het BIOS van het apparaat is ingebouwd en selecteer het kleursysteem: PAL of NTSC, afhankelijk van welk systeem door uw tv wordt ondersteund. Sluit vervolgens, terwijl de apparatuur spanningsloos is, de laptop en tv met elkaar aan. Als de laatste een S-Video-ingang heeft, gebruik dan een kabel met bijpassende connectoren aan beide uiteinden. Als de tv alleen een composiet video-ingang heeft, gebruik dan een adapter - kant-en-klaar of zelfgemaakt. In het laatste geval voert u het videosignaal van pin 3 van de S-Video-connector rechtstreeks naar de tv-ingang, het kleursignaal van pin 4 via een condensator met een capaciteit van enkele honderden picofarads. Gebruik pinnen 1 en 2 als algemene pinnen.

Stap 2

Om ervoor te zorgen dat de laptop afbeeldingen naar de S-Video-uitgang gaat uitvoeren, moet u eerst de tv inschakelen en pas daarna de computer. Als alles correct is gedaan, ziet u kort nadat u de tv naar de laagfrequente invoermodus hebt geschakeld en de laptop hebt ingeschakeld, het BIOS-opstartscherm op het scherm.

Stap 3

Sluit de monitor aan op de laptop met een VGA- of DVI-kabel, afhankelijk van met welke connectoren de apparaten zijn uitgerust. In dit geval moeten ze ook spanningsloos zijn. U kunt een VGA-monitor aansluiten op een laptop met DVI-uitgang met behulp van een in de fabriek gemaakte adapter. De omgekeerde werking is niet mogelijk.

Stap 4

Uw laptop is standaard ingesteld op alleen native weergave. Om het videosignaal op de externe interface te laten verschijnen, drukt u tegelijkertijd op de Fn-toets en de F-toets, die een gestileerd beeld van de monitor heeft. Dit is meestal de F8-toets. Door zo'n opdracht uit te geven, kunt u door drie modi bladeren: alleen ingebouwd scherm, alleen monitor en beide. De laatste van deze modi is niet beschikbaar op sommige machines.

Stap 5

Sommige tv's hebben een VGA- of DVI-ingang. Gebruik in dit geval deze ingang - deze levert een hogere beeldkwaliteit dan de composiet video-ingang. Hetzelfde geldt voor kantoorprojectoren die zijn uitgerust met beide typen ingangen.

Aanbevolen: