Hoe Een Laptop Op Een Router Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Op Een Router Aan Te Sluiten
Hoe Een Laptop Op Een Router Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Router Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Router Aan Te Sluiten
Video: How to connect laptop to router with ethernet cable 2024, Mei
Anonim

Veel laptopgebruikers hebben een probleem: hoe kunnen ze via een router verbinding maken met internet? Natuurlijk is het mogelijk om hem zonder problemen met een draad aan te sluiten. Maar dit is niet helemaal handig. Daarom is het beter om te profiteren van de mogelijkheden van Wi-Fi-technologie, die door bijna alle laptops en routers wordt ondersteund.

Hoe een laptop op een router aan te sluiten
Hoe een laptop op een router aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u tijdens de installatie de laptop met een gewone draad op de router aansluiten. Log in op het configuratiescherm van de router door het adres in je browser te openen https://192.168.0.1, en voer de login en het wachtwoord in om in te voeren (dit wordt meestal aangegeven in de documentatie van de router)

Stap 2

Schakel daarna de DHCP-service in en ga naar het tabblad voor het beheren van draadloze Wi-Fi-verbindingen. Activeer de service door het betreffende vakje aan te vinken. Maak een nieuw netwerk door een netwerknaam (SSID) toe te wijzen en een toegangswachtwoord in te stellen, 8 tot 13 tekens lang (ook wel netwerksleutel genoemd).

Stap 3

Je kunt er ook voor kiezen om geen wachtwoord in te stellen, maar dan is je netwerk voor iedereen beschikbaar, wat erg onveilig is. Om de bescherming van het gecreëerde netwerk tegen vreemden te versterken, schakelt u codering in - WPA is geschikt voor WindowsXP en WPA2 heeft de voorkeur voor Windows Vista en Seven, evenals Linux.

Stap 4

Het wordt ook aanbevolen om de optie "verborgen netwerk" te activeren - in dit geval is het netwerk niet zichtbaar tijdens het zoeken. Onthoud of noteer de naam van het netwerk dat u hebt gemaakt en de sleutel ervan. Koppel de draad tussen de router en de laptop los.

Stap 5

Nu kunt u uw laptop via Wi-Fi verbinden met de router. Zet de wifi-module in de laptop op de normale manier aan. Wacht tot het systeem klaar is voor gebruik (meestal duurt dit 1-2 minuten). Ga daarna naar netwerkverbindingen beheren en gebruik de wizard Draadloze netwerkverbinding. Als u de optie "verborgen netwerk" niet hebt ingeschakeld, selecteert u deze eenvoudig uit de opties die door de wizard zijn gevonden. Als de optie is toegepast, voert u de netwerknaam handmatig in. Geef op verzoek van de master het netwerkwachtwoord (sleutel) op. Open daarna de eigenschappen van de gemaakte verbinding en selecteer in de eigenschappen van het onderdeel "Internet Protocol (TCP / IP)" de optie "IP automatisch verkrijgen" Controleer uw internetverbinding.

Aanbevolen: