Hoe Dns-cache Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Dns-cache Te Wissen
Hoe Dns-cache Te Wissen

Video: Hoe Dns-cache Te Wissen

Video: Hoe Dns-cache Te Wissen
Video: Как очистить кеш DNS 2024, Mei
Anonim

DNS (Domain Name System) is een systeem dat numerieke IP-adressen toewijst aan namen in platte tekst. Simpel gezegd, het systeem vertaalt het site-adres dat u hebt getypt in een numerieke waarde die een computer kan begrijpen. Dat is de reden waarom u, vanwege de overloop van de cache, problemen kunt ondervinden bij het openen van sites. En als het probleem niet bij uw ISP ligt, kan het wissen van de DNS-cache het probleem oplossen.

Hoe de DNS-cache te wissen
Hoe de DNS-cache te wissen

instructies:

Stap 1

U kunt de DNS-cache wissen via de Windows-opdrachtregel. Klik hiervoor op "Start", vervolgens op de regel "Uitvoeren", typ daar het commando cmd en druk op "Enter" (enter). Er wordt een venster met een zwarte achtergrond geopend waarin u na een regel die begint als C: Documents and Settings, etc. ipconfig / flushdns moet invoeren en nogmaals op "Enter" moet drukken. Als je alles correct hebt gedaan, zou je een record moeten zien dat de cache van de DNS-resolver met succes is leeggemaakt.

Stap 2

Dit kan echter niet gebeuren. Als een item in het venster verschijnt: "Kan de DNS Resolver-cache niet leegmaken: functie mislukt tijdens uitvoering", dan hebt u de DNS-service.client uitgeschakeld. Zij is het die zich bezighoudt met schoonmaken.

Het wordt ingeschakeld via dezelfde regel "Uitvoeren", die zich in het menu "Start" bevindt. Typ daar services.msc en druk op enter. Selecteer in het venster de DNS-clientservice uit de lijst en klik op de knop "Service starten".

Stap 3

Naast het opschonen van de DNS-cache van het systeem (dat wil zeggen de uwe), moet u mogelijk ook de cache van de provider wissen. Dit is nodig als u niet op uw persoonlijke site kunt komen. Dit gebeurt vooral vaak na het verhuizen van de ene hosting naar de andere. Idealiter zou een telefoontje naar de technische ondersteuning dit probleem moeten oplossen, maar u kunt ook zonder.

Open kladblok (geen papier, maar kladblok in Start) en druk op ctrl + O. Voer het volgende pad uit: C: WindowsSystem32drivers en open het hosts-bestand (typ hiervoor het woord hosts in de regel "Filename"). Voer in de laatste regel het ip van de server en de domeinnaam van de site in, sla het document op en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: