BIOS Updaten Vanaf Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

BIOS Updaten Vanaf Een USB-flashstation
BIOS Updaten Vanaf Een USB-flashstation

Video: BIOS Updaten Vanaf Een USB-flashstation

Video: BIOS Updaten Vanaf Een USB-flashstation
Video: MINUTE MONDAY: How to UPDATE YOUR BIOS via USB 2024, Mei
Anonim

Er zijn momenten waarop een BIOS-update vereist is. De meest populaire manier om het BIOS bij te werken is door een opstartbare diskette te maken. Maar de dagen dat FlopyDisk op elke computer werd geïnstalleerd, zijn allang voorbij. En een diskette als opslagmedium is erg onbetrouwbaar en verouderd. Hoe dan het BIOS bij te werken als de computer geen FlopyDisk heeft.

BIOS updaten vanaf een USB-flashstation
BIOS updaten vanaf een USB-flashstation

Noodzakelijk

Computer, flashstation, TuneUp_Utilities-programma, internettoegang

instructies:

Stap 1

Kijk naar de naam van het moederbord dat op de computer is geïnstalleerd. U kunt erachter komen welk moederbord op uw pc is geïnstalleerd door te kijken naar de technische documentatie die u hebt ontvangen toen u uw computer kocht. Als er geen is, kunt u het beste een programma downloaden dat informatie toont over alle apparatuur op de computer.

Stap 2

Download TuneUp_Utilities, installeer het programma. Ga na de installatie naar het gedeelte "Systeem" en selecteer het item "Moederbord". Noteer de naam van het moederbord en de fabrikant. De eerste regel - dit is de fabrikant, de rest is het model van het moederbord.

Stap 3

Ga naar de officiële website van de fabrikant. Zoek op de website van de fabrikant naar de naam van het moederbordmodel. Het systeem geeft er volledige informatie over en toont een lijst met hulpprogramma's, programma's en updates die beschikbaar zijn voor dit moederbord. U bent op zoek naar BIOS-updates. Download deze update naar uw computer. Meestal worden deze bestanden gedownload in een archief. Pak het archief uit. U moet alle informatie van uw flashstation verwijderen. Het is ook het beste om het te formatteren voor betrouwbaarheid. Schrijf het bestand dat u uit het archief hebt ontvangen naar een lege USB-stick. Plaats het in uw computer.

Stap 4

Start nu uw computer opnieuw op en druk de hele tijd op de DEL-toets. Deze bewerking brengt u naar het BIOS-menu. Gebruik de pijlen op het toetsenbord, aangezien de muis hier niet werkt, selecteert u het gedeelte "TOOLS". Selecteer hier de sectie "EZ Flash". De sectie hoeft niet exact dezelfde naam te hebben, maar het woord Flash moet aanwezig zijn. Als de partitie niet bestaat, ondersteunt het moederbord geen upgrade met een flashstation. Dit is meestal het geval bij vrij oude computermodellen.

Stap 5

Selecteer in de sectie EZ Flash het BIOS-bestand dat naar de USB-flashdrive is geschreven en druk op "Enter". BIOS wordt bijgewerkt. Daarna zal de computer opnieuw opstarten. BIOS bijgewerkt.

Aanbevolen: