Bios Updaten Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Bios Updaten Op Een Laptop
Bios Updaten Op Een Laptop

Video: Bios Updaten Op Een Laptop

Video: Bios Updaten Op Een Laptop
Video: Update Your HP Computer BIOS from Windows | HP Computers | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

De meeste laptopbezitters denken nooit dat het updaten van het BIOS op hun moederborden de computer aanzienlijk kan versnellen, het systeem kan optimaliseren en de prestaties kan verbeteren.

Bios updaten op een laptop
Bios updaten op een laptop

Het is nodig

notitieboekje

instructies:

Stap 1

Er zijn veel speciale programma's voor het bijwerken van het BIOS, maar voordat u de update start, moet u het type BIOS, de fabrikant en de versie achterhalen. Als het op een gewone stationaire computer gemakkelijk is om de kap van de systeemeenheid te verwijderen en het BIOS in het moederbord te vinden door alle gegevens op de sticker te lezen, kunnen er problemen optreden in een laptop met toegang tot het moederbord. Het wordt niet aanbevolen om een laptop te demonteren als u geen specialist bent, dus open de instructies die bij de laptop zijn geleverd en zoek de BIOS-gegevens erin - ze moeten er zijn.

Stap 2

De kans is groot dat de fabrikant van je BIOS Award of Ami is. Nadat u de naam van de fabrikant hebt gevonden, bezoekt u de website van de fabrikant of zoekt u de website van de fabrikant van uw computer op en vindt u daar de BIOS-updatebestanden (Update). Download de bestanden, zorg ervoor dat dit echt een nieuwe versie is, en zoek uit of je het BIOS in je laptopmodel via DOS moet updaten, of dat je het kunt updaten via een regulier besturingssysteem.

Stap 3

Om via DOS bij te werken, downloadt u een speciale bootloader van de BIOS-fabrikant - amiflash.exe of awdflash.exe, kopieert u deze naar een flashstation of cd en start u er vanaf in het systeem. Schakel in BIOS de secties flash-bios-beveiliging, video-bios-cachebaar, systeem-bios-cachebaar uit en installeer vervolgens updates en start de computer pas daarna opnieuw op.

Stap 4

Start uw computer niet opnieuw op tijdens de installatie of voorafgaand aan de installatie, aangezien dit negatieve gevolgen kan hebben voor uw systeem.

Aanbevolen: