Hoe Verwijder Ik Onnodige Programma's In Windows 8?

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijder Ik Onnodige Programma's In Windows 8?
Hoe Verwijder Ik Onnodige Programma's In Windows 8?

Video: Hoe Verwijder Ik Onnodige Programma's In Windows 8?

Video: Hoe Verwijder Ik Onnodige Programma's In Windows 8?
Video: Windows 8.1: software verwijderen 2024, April
Anonim

Windows 8 is een van de nieuwste besturingssystemen die door Microsoft is uitgebracht. De software biedt de gebruiker allerlei hulpmiddelen waarmee u de software-inhoud van uw computer kunt beheren en het mogelijk maakt om allerlei toepassingen te installeren of te verwijderen.

Hoe verwijder ik onnodige programma's in Windows 8?
Hoe verwijder ik onnodige programma's in Windows 8?

Programma's verwijderen met standaardtools

Het verwijderen van programma's in Windows 8 gebeurt via het menu "Programma's en onderdelen", dat als apart item in het "Configuratiescherm" van het systeem beschikbaar is. Ga naar de Metro-interface om naar de componentmanager te gaan. Om over te schakelen naar de tegelmodus vanaf het bureaublad, verplaatst u de muiscursor naar de linkerbenedenhoek van het scherm en drukt u op de linkertoets om een menu weer te geven. Gebruik het toetsenbord om de naam "Programma's en onderdelen" te typen. Selecteer in het linkerdeel van het venster in de lijst met verkregen resultaten de juiste toepassing met de Enter-knop of de muisaanwijzer. Als het resultaat niet verschijnt, selecteert u het gedeelte "Opties" in de lijst met categorieën onder de zoekbalk aan de rechterkant van het scherm.

In een nieuw venster wordt een interface weergegeven waarmee u de op uw computer geïnstalleerde programma's kunt beheren. Deze lijst toont alle toepassingen die op het systeem zijn geïnstalleerd. Gebruik de schuifregelaar aan de rechterkant van het venster om door de lijst te bladeren om het gewenste item te selecteren. Als u een programma wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en selecteert u vervolgens "Verwijderen". Bevestig de bewerking en klik op "OK" na voltooiing. Start uw computer opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd om de wijzigingen toe te passen.

Om het geselecteerde programma te verwijderen, kunt u ook de knop Wijzigen/Verwijderen gebruiken bovenaan het venster Programma's en onderdelen.

Programma's verwijderen in Metro

Als u een programma van de Metro Tile wilt verwijderen, klikt u nogmaals op in de linkerbenedenhoek van het Windows-scherm. Zoek daarna in de voorgestelde lijst met applicaties onnodige programma's. U kunt ook in de lijst zoeken door de naam van een ongewenste toepassing te typen. Als er geen zoekresultaten worden gevonden, controleer dan nogmaals of de programmanaam juist is. Zorg ervoor dat u de categorie Toepassingen onder de zoekbalk selecteert om de systeemscan met succes te voltooien.

U kunt het programma ook eenvoudig van de Metro-interface verwijderen zonder het volledig te verwijderen. Om dit te doen, klikt u op de knop "Losmaken van het startscherm" nadat u met de rechtermuisknop het pictogram van een onnodige toepassing hebt geselecteerd.

Klik met de rechtermuisknop op het onnodige programma. Er verschijnt een menu onder aan het systeemvenster, waarin u mogelijke actieopties kunt selecteren. Klik op de knop "Verwijderen" en bevestig de bewerking. De verwijdering van het programma is voltooid en u kunt het niet langer op het systeem gebruiken.

Aanbevolen: