Hoe De Levensduur Van Een Laptop Te Verlengen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Levensduur Van Een Laptop Te Verlengen?
Hoe De Levensduur Van Een Laptop Te Verlengen?

Video: Hoe De Levensduur Van Een Laptop Te Verlengen?

Video: Hoe De Levensduur Van Een Laptop Te Verlengen?
Video: Tips om de levensduur van een notebookbatterij van HP te verlengen 2024, April
Anonim

De laptops van vandaag zijn geen voorbeeld van kwaliteit en zijn beduidend inferieur aan hun oudere broers van vijf jaar geleden. En daarom willen fabrikanten geen langdurige garantie geven, meestal beperkt tot een jaar. Maar tegelijkertijd blijven de kosten van laptops vrij hoog, waardoor ze niet regelmatig kunnen worden vervangen. Daarom rijst de vraag, wat moet er worden gedaan om de laptop zo lang mogelijk in goede staat te houden?

Hoe de levensduur van een laptop te verlengen?
Hoe de levensduur van een laptop te verlengen?

Het is nodig

Laptop, speciale gewatteerde rugzak

instructies:

Stap 1

Het meest voorkomende geval wanneer een laptop dringend gerepareerd moet worden, is wanneer er vocht in de behuizing komt. Onthoud daarom dat na het krijgen van vloeistof op een uitgeschakelde of werkende laptop, deze dringend moet worden schoongemaakt, bij voorkeur op dezelfde dag. Zelfs als de laptop, na "een bad nemen", nog steeds werkt, betekent dit niet dat alles is gelukt. Corrosie ontwikkelt zich en dit leidt tot dure laptopreparaties, niet tot kortsluitingen.

Stap 2

Voor moderne laptops is zo'n probleem als het uitvallen van de videokaart typerend. De belangrijkste reden voor deze storing is de oververhitting van de videochip, die optreedt als gevolg van verstopping van het koelsysteem met stof. Dit gebeurt omdat de meeste laptopbezitters geen preventieve reiniging uitvoeren, wat erg belangrijk is. Om een dergelijke storing te voorkomen, is het noodzakelijk om het koelsysteem en de platen meerdere keren per jaar te reinigen van stof dat zich daarin ophoopt.

Stap 3

Een veel voorkomende storing bij laptops is het doorbranden van de southbridge-chip op het moederbord. Meestal treedt een dergelijke storing op wanneer er kortsluiting optreedt als gevolg van statische elektriciteit die zich ophoopt op de aangesloten apparaten. Om dit te voorkomen, hoeft u alleen de metalen connector niet met uw handen aan te raken bij het aansluiten van USB-apparaten en PC-CARD's.

Stap 4

Notebooks zijn vaak onderhevig aan sterke trillingen wanneer ze worden vervoerd. Dit kan ertoe leiden dat er een chip van het moederbord komt, de harde schijf beschadigd raakt en dat er nog veel meer onaangename dingen gebeuren. U kunt de effecten van trillingen neutraliseren door uw laptop eenvoudig in een speciale gewatteerde rugzak te vervoeren. Door deze vier eenvoudige regels in acht te nemen, kunt u het risico van laptopstoringen minstens meerdere keren verminderen en ook de levensduur aanzienlijk verlengen.

Aanbevolen: