Hoe De Levensduur Van De Laptopbatterij Te Verlengen

Hoe De Levensduur Van De Laptopbatterij Te Verlengen
Hoe De Levensduur Van De Laptopbatterij Te Verlengen

Video: Hoe De Levensduur Van De Laptopbatterij Te Verlengen

Video: Hoe De Levensduur Van De Laptopbatterij Te Verlengen
Video: Tips om de levensduur van een notebookbatterij van HP te verlengen 2024, Mei
Anonim

Wanneer u constant in beweging bent en uw werk voortdurend van plaats naar plaats beweegt, moet de laptop altijd klaar staan en niet op het juiste moment in de steek laten. Dit is het ideaal. In het leven bederft een kritiek lage batterijlading niet alleen de rust, maar ook de workflow. Als je geen toegang hebt tot een stopcontact, zijn enkele tips voor het verlengen van de autonomie handig.

Hoe de levensduur van de laptopbatterij te verlengen
Hoe de levensduur van de laptopbatterij te verlengen

Als de percentages van de lading snel smelten en u een laptop lang in goede staat nodig hebt en er geen mogelijkheid is om hem op te laden, moet u de werking ervan optimaliseren.

1. Verlaag de helderheid van het scherm

De meeste moderne laptops zijn uitgerust met een 15,6-inch matrix. De achtergrondverlichting verbruikt een grote hoeveelheid batterijbronnen. De maximale helderheid kan de hele batterij in de kortste tijd opgebruiken.

2. Schakel onnodige visuele effecten uit

Het besturingssysteem gebruikt visuele effecten om de elementen soepel en mooi te houden. De bronnen van de videokaart en het RAM-geheugen worden verbruikt. Dit draagt niet bij aan de prestaties van de laptop, maar verhoogt alleen het verbruik van de batterij.

3. Bewaar je laptop op een koele plaats, vergeet hem niet schoon te maken

De laptop presteert veel efficiënter bij koudere temperaturen. Laat het apparaat niet in direct zonlicht staan als het slaapt. Als de ventilatieopeningen verstopt zijn met vuil en stof, is de kans op oververhitting groot, waardoor pogingen worden ondernomen om de autonomie van het apparaat tot nul te vergroten.

4. Energiebeheerschema's wijzigen

Windows heeft verschillende energiemodi in zijn arsenaal. Elk van hen is al geconfigureerd voor een specifieke prestatie en het in- of uitschakelen van een van de schema's zal een specifieke taak helpen vereenvoudigen. In dit geval is de energiebesparende modus de beste keuze, wat de levensduur van de batterij van de laptop verlengt.

5. Koppel het netwerk los

Als er geen altijd-aan internet nodig is, schakelt u wifi uit. De meeste taken kunnen slechts voor een minimale tijd worden uitgevoerd met een verbinding met het World Wide Web.

6. Gebruik geen externe apparaten

Het aansluiten van een flashdrive, draagbare harde schijf of zelfs een draadloze muis belast de batterij extra, wat een negatief effect heeft op het oplaadpercentage.

7. Niet multitasken

Muziek luisteren tijdens het lezen en surfen op het internet draagt niet bij aan het verlengen van de batterijduur van de laptop. Probeer niet veel vensters tegelijk te openen, los problemen op zoals ze komen, in volgorde.

8. Sluit opstartprogramma's

Direct na het inschakelen moet u alle programma's sluiten die beginnen te werken na het starten van het besturingssysteem. Ondanks dat je ze niet actief gebruikt en ze op de achtergrond staan, verbruiken ze toch middelen.

Aanbevolen: