Hoe De Levensduur Van Een Laptopbatterij Te Verlengen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Levensduur Van Een Laptopbatterij Te Verlengen?
Hoe De Levensduur Van Een Laptopbatterij Te Verlengen?
Anonim

Absoluut elke eigenaar van een draagbare personal computer wordt vroeg of laat geconfronteerd met het feit dat de batterij een lading slecht begint vast te houden en zeer snel leeg raakt. Dit is erg frustrerend, aangezien de laptop is ontworpen om te werken op plaatsen waar geen stopcontact is. In dergelijke gevallen is er maar één uitweg: een nieuwe batterij kopen voor je ijzeren vriend. Maar wat moet er worden gedaan om ervoor te zorgen dat deze procedure zo min mogelijk wordt herhaald?

Hoe de levensduur van een laptopbatterij te verlengen?
Hoe de levensduur van een laptopbatterij te verlengen?

Het is nodig

Gebruiksaanwijzing notebook

instructies:

Stap 1

Allereerst is het de moeite waard eraan te herinneren dat bij alle laptops een technisch gegevensblad wordt geleverd, waarin u de regels voor het gebruik van uw laptop kunt vinden. In het paspoort staat een paragraaf over batterijonderhoud. Hierin staan alle regels vermeld die gevolgd moeten worden. Ze zijn heel eenvoudig, maar niet iedereen neemt ze waar, dus de batterij begint al snel zijn kwaliteiten te verliezen.

Stap 2

Laad deze na aanschaf van een nieuwe laptop niet direct op. Laat het werken totdat de batterij volledig leeg is. Onthoud dat voor een goede werking van uw laptop, na aankoop, het noodzakelijk is om 2-3 volledige ontlaad-oplaadcycli van de batterij uit te voeren. Bewaar de batterij niet volledig ontladen of opgeladen voor een lange tijd, aangezien dergelijke opslag enorme schade aan de batterij kan veroorzaken. Als u van plan bent de laptop in de nabije toekomst niet te gebruiken, laat de batterij dan ongeveer voor de helft opgeladen en verwijder deze uit de laptop. Vermijd het gebruik van uw laptop bij temperaturen boven 35 graden, omdat dit de levensduur van de batterij aanzienlijk kan verkorten. Opgemerkt moet worden dat het gebruik van de laptop bij kritiek lage temperaturen ook niet wordt aanbevolen.

Stap 3

Probeer gedeeltelijke lading van uw batterij te vermijden, aangezien dit de levensduur zal verkorten. Laad de batterij altijd volledig op. Zet de laptop ook niet aan het opladen voordat de batterij helemaal leeg is. Vergeet niet om de batterij elke 1-2 maanden volledig te ontladen. U moet geen batterijen in reserve kopen, omdat ze onmiddellijk na aankoop beginnen te verouderen en hun kwaliteit verliezen. Koop alleen een nieuwe batterij als dat nodig is.

Stap 4

Ook zal het aanpassen van de werking van de processor en videokaart helpen om de batterijduur van de laptop te verlengen. De processor verbruikt het meeste stroom. Vooral krachtige processors verbruiken veel energie. Elke laptop heeft verschillende soorten energiebesparing, waaruit u de beste kunt kiezen. Het vergroten van de hoeveelheid RAM zal ook helpen om de bedrijfstijd te verlengen, want als er genoeg van is, zal de computer niet naar de harde schijf gaan om extra virtueel geheugen toe te wijzen. Een laptop wordt meestal geleverd met veel software voorgeïnstalleerd die u normaal gesproken niet gebruikt. Schakel ze uit zodat ze geen extra harde schijfbronnen verbruiken. Het is ook noodzakelijk om extra functies en diensten die u niet gebruikt uit te schakelen, omdat deze ook energie verbruiken in de standby-modus.

Aanbevolen: