Hoe De Levensduur Van De Laptopbatterij Te Verlengen Zonder Op Te Laden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Levensduur Van De Laptopbatterij Te Verlengen Zonder Op Te Laden?
Hoe De Levensduur Van De Laptopbatterij Te Verlengen Zonder Op Te Laden?

Video: Hoe De Levensduur Van De Laptopbatterij Te Verlengen Zonder Op Te Laden?

Video: Hoe De Levensduur Van De Laptopbatterij Te Verlengen Zonder Op Te Laden?
Video: How to Extend Your Laptop Battery Life 2024, Mei
Anonim

Voor iemand die buitenshuis of op kantoor met een laptop werkt, is de kwestie van het besparen van het opladen van de batterij bijzonder relevant. Met een paar kleine trucjes haalt u het beste uit uw laptopbatterij.

Hoe de levensduur van de laptopbatterij te verlengen zonder op te laden?
Hoe de levensduur van de laptopbatterij te verlengen zonder op te laden?

instructies:

Stap 1

Het scherm is een energievreter

Samen met de processor is het scherm de grootste energievreter van je laptop. Nieuwe energiebesparende LED-schermen zullen hierbij helpen. Het energieverbruik van het scherm is afhankelijk van de kleur die het "toont". LED-elementen schijnen helderder voor hetzelfde stroomverbruik, dus om nieuwe technologieën voor energiebesparende displays te gebruiken, moet u waar mogelijk donkere thema's gebruiken.

Stap 2

Draadloze services uitschakelen

Laptops zijn meestal uitgerust met een wlan (wi-fi) module voor toegang tot een draadloos netwerk en bluetooth voor het draadloos aansluiten van externe apparaten zoals een toetsenbord, muis en speakers. Schakel deze functies uit als u ze niet nodig hebt. Wifi verbruikt veel energie, zelfs als het niet in gebruik is. Verwijder onnodige widgets.

Stap 3

Selecteer een videokaart

Veel moderne laptops worden geleverd met dubbele grafische kaarten. Dit omvat een interne chip voor eenvoudige kantoortaken en het bekijken van video's, terwijl een grafische kaart met speciaal videogeheugen zorgt voor complexere processen zoals games. Op veel laptops kunt u handmatig de te gebruiken grafische oplossing selecteren. Installeer een energiebesparende videochip op uw laptop om batterijvermogen te besparen.

Stap 4

Zet de software uit

Elk programma dat op de achtergrond draait, verbruikt batterijvermogen. Vooral mobiele apps. Sluit alle achtergrondprocessen af via de taakbeheerder (Ctrl + alt="Image" + Del). Doorlopende taken zoals back-ups en virusscans moeten worden uitgevoerd zolang er stroom beschikbaar is.

Stap 5

Energiebesparende modus

Als u uw laptop tijdens het werk vaak moet in- en uitschakelen, hoeft u niet op de uitschakelknop te drukken - zet hem gewoon in de stand-bymodus (slaapstand). In tegenstelling tot de slaapstand, waarbij uw computer wordt uitgeschakeld, kunt u in de slaapstand uw werk binnen enkele seconden hervatten. Dit bespaart aanzienlijk batterijvermogen.

Stap 6

Bewaak het batterijniveau van een Windows-laptop

Windows biedt ook een tool waarmee je de offline werking van je laptop kunt monitoren. Voer hiervoor het programma Powercfg uit. De lancering vindt plaats door het openen van de opdrachtregel als beheerder. Voer de opdracht powercfg –energy uit. Er wordt dan een rapport gegenereerd met informatie over de status van de batterij van uw laptop.

Aanbevolen: