Hoe De Helderheid Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Helderheid Te Verminderen?
Hoe De Helderheid Te Verminderen?

Video: Hoe De Helderheid Te Verminderen?

Video: Hoe De Helderheid Te Verminderen?
Video: Hoe stoppen met je zorgen te maken? De oorzaak onthuld van zorgen maken. 2024, Mei
Anonim

Correct afgestelde helderheid van uw computerscherm is de sleutel tot comfortabel werken en een zacht effect op het gezichtsvermogen. Te veel helderheid kan leiden tot hoofdpijn, vermoeide ogen en algeheel prestatieverlies en een verkeerde helderheidsinstelling resulteert in een onjuiste weergave van kleuren op het scherm, wat vooral nadelig is als u werkt op het gebied van design, reclame of videobewerking. De helderheid van het scherm kan onafhankelijk worden aangepast door de meest comfortabele en correcte waarden in te stellen.

Hoe de helderheid te verminderen?
Hoe de helderheid te verminderen?

instructies:

Stap 1

Open het gedeelte voor schermhelderheid en contrast van het systeem. Zoek deze bedieningselementen, open het venster met instellingen en aanpassingen en pas vervolgens het contrast en de helderheid aan, afhankelijk van het type monitor dat u heeft.

Stap 2

Als u een standaard CRT-monitor heeft, stelt u het contrast in op maximaal. Als de monitor vloeibaar kristal (LCD) is, zoek dan de contrastwaarde die als standaard is ingesteld als fabrieksinstelling.

Stap 3

Pas vervolgens de helderheid op dezelfde manier aan, zonder deze te laag of te hoog te maken. Open de optie "Helderheid" vanuit het OSD - vaak op conventionele desktopmonitoren wordt het helderheidsmenu opgeroepen door knoppen aan de voorkant van de monitor.

Stap 4

Als u de helderheid van het toetsenbord wilt aanpassen, heeft u de pictogrammen voor het verlagen en verhogen van de helderheid.

Stap 5

Om de te hoge helderheid te verlagen, drukt u meerdere keren op de afnametoets totdat de schermhelderheid optimaal en comfortabel is voor het werken met uw computer.

Stap 6

U kunt ook een afbeelding met een donkere achtergrond en een donker object tegen die achtergrond gebruiken als richtlijn voor het aanpassen van de helderheid en het contrast. Met de juiste instellingen voor helderheid en contrast zal het object op de achtergrond zichtbaar zijn en er niet mee versmelten.

Aanbevolen: