Een Programma Verwijderen Via Het Configuratiescherm

Inhoudsopgave:

Een Programma Verwijderen Via Het Configuratiescherm
Een Programma Verwijderen Via Het Configuratiescherm

Video: Een Programma Verwijderen Via Het Configuratiescherm

Video: Een Programma Verwijderen Via Het Configuratiescherm
Video: How to Uninstall App if App Isn’t Showing on Control Panel on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bijna elke gebruiker installeert verschillende programma's die hij nodig heeft op zijn computer. Soms wordt het echter nodig om schijfruimte vrij te maken door ongebruikte programma's of niet-werkende software te verwijderen die verschillende problemen met de computer kunnen veroorzaken (bevriezen, remmen, enz.). Wat is de juiste manier om het programma van uw computer te verwijderen?

Een programma verwijderen via het Configuratiescherm
Een programma verwijderen via het Configuratiescherm

instructies:

Stap 1

Waarom is het nodig om programma's correct te verwijderen? Ten eerste, als je met de rechtermuisknop een snelkoppeling naar een programma of game verwijdert, blijft deze op de computer staan. Ten tweede, wanneer u een programma verwijdert met zijn verwijderprogramma, is het mogelijk dat er enkele onnodige bestanden op de computer achterblijven. Het kunnen bijvoorbeeld een soort overblijfselen zijn van oude en onnodige bestanden, tijdelijke bestanden die vaak veel ruimte op de computer in beslag nemen en er ook voor kunnen zorgen dat de computer langzamer gaat werken. Met de juiste verwijdering van een onnodig programma met behulp van speciale Windows-tools, wordt het volledig verwijderd.

Stap 2

Om een programma of game van je computer te verwijderen, moet je op de knop "Start" klikken en in het menu "Start" op de knop "Configuratiescherm" (of Start -> Instellingen -> Configuratiescherm).

Stap 3

Zoek in het geopende venster van het menu "Configuratiescherm" het pictogram "Programma's toevoegen of verwijderen" Voor Windows 7: Configuratiescherm -> Computerinstellingen configureren -> Programma's en onderdelen -> Programma's toevoegen of verwijderen.

Stap 4

Open het menuvenster Programma's toevoegen/verwijderen. Er wordt een lijst geopend met programma's en games die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Stap 5

Selecteer het gewenste programma of spel uit de lijst door erop te klikken. Het spel of programma wordt blauw gemarkeerd.

Stap 6

Onder de naam van het programma (spel) verschijnt de knop "Verwijderen", klik erop. Of klik met de rechtermuisknop op dit programma (game) en klik vervolgens op "Verwijderen" (Verwijderen / Wijzigen).

Stap 7

Het venster "Verwijderen" wordt geopend, waarin wordt "gevraagd" of u het programma of het spel met al zijn componenten echt van de computer wilt verwijderen. Om uw intentie te bevestigen, klikt u op "Ja" / Ja en, indien nodig, op "Volgende" / Volgende.

Stap 8

Er verschijnt een ander verwijderingsvenster. U moet even wachten terwijl het verwijderen van het programma of de game is voltooid.

Stap 9

Wanneer een programma of game uit de lijst in het venster Programma's toevoegen of verwijderen verdwijnt, betekent dit dat het met succes is verwijderd. De meeste programma's kunnen op deze manier worden verwijderd.

Aanbevolen: