Een Snelkoppeling Toevoegen Aan Het Configuratiescherm The

Inhoudsopgave:

Een Snelkoppeling Toevoegen Aan Het Configuratiescherm The
Een Snelkoppeling Toevoegen Aan Het Configuratiescherm The

Video: Een Snelkoppeling Toevoegen Aan Het Configuratiescherm The

Video: Een Snelkoppeling Toevoegen Aan Het Configuratiescherm The
Video: Een snelkoppeling maken en andere handige weetjes over de snelkoppeling 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem staat standaard niet toe dat pictogrammen aan het Configuratiescherm worden toegevoegd, hun namen worden gewijzigd of hun uiterlijk wordt gewijzigd. Het is echter mogelijk om uw eigen aangepaste controlepaneel te maken met de nodige sneltoetsen.

Een snelkoppeling toevoegen aan het configuratiescherm the
Een snelkoppeling toevoegen aan het configuratiescherm the

instructies:

Stap 1

Roep het contextmenu van de "Start"-knop op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Openen". Maak een nieuwe submap aan in het geopende dialoogvenster en geef het een willekeurige naam.

Stap 2

Keer terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" en ga naar het originele configuratiescherm. Selecteer de snelkoppelingen die moeten worden geëxporteerd naar het aangepaste paneel dat u aan het maken bent. Sleep de geselecteerde items naar de aangemaakte nieuwe map terwijl u de rechtermuisknop ingedrukt houdt.

Stap 3

Laat de knop los en gebruik de opdracht Snelkoppeling maken. Merk op dat u met deze methode snelkoppelingen kunt maken voor meer dan alleen standaard items op het bedieningspaneel. Elk programma, bestand of map kan in het nieuwe "Configuratiescherm"-item worden geplaatst.

Stap 4

Gebruik standaardmethoden om de benodigde snelkoppelingen in uw paneel te maken: 1) Roep het contextmenu van het gewenste programma / bestand op door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Kopiëren" te selecteren. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op een lege ruimte van de aangemaakte map van het configuratiescherm te klikken en de opdracht "Snelkoppeling invoegen" te selecteren 2) Klik met de rechtermuisknop op het gewenste object en sleep het programma of bestand naar de aangemaakte map van het paneel zonder de knop los te laten. Laat vervolgens de knop los en selecteer de opdracht "Snelkoppeling maken".

Stap 5

Een complexere manier om nieuwe snelkoppelingen in het configuratiescherm te maken, is door een GUID te gebruiken. Om dit te doen, moet u het vereiste.cpl-bestand in WindowsSystem32 vinden en het contextmenu oproepen door met de rechtermuisknop te klikken. Geef de opdracht Snelkoppeling maken op.

Stap 6

Gebruik de syntaxis control.exe bestandsnaam, bladwijzernummer bevattend object. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde taak door op de knop "Volgende" te klikken en typ een naam voor de gemaakte snelkoppeling in het overeenkomstige veld. Pas de aangebrachte wijzigingen toe door op de knop "Voltooien" te klikken.

Aanbevolen: