Hoe Spyware Op Te Sporen

Inhoudsopgave:

Hoe Spyware Op Te Sporen
Hoe Spyware Op Te Sporen

Video: Hoe Spyware Op Te Sporen

Video: Hoe Spyware Op Te Sporen
Video: How to HACK WhatsApp — Real Info ✔ 2024, Mei
Anonim

Elke dag worden er nieuwe virussen en Trojaanse paarden gemaakt. Zelfs als een antivirusprogramma met regelmatig bijgewerkte databases op de computer is geïnstalleerd, garandeert dit geen volledige bescherming tegen schadelijke software. In veel gevallen moet de gebruiker de computer zelf op spyware controleren.

Hoe spyware op te sporen
Hoe spyware op te sporen

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste kenmerken van spyware is zijn onopvallendheid. Veel gebruikers realiseren zich dat een computer pas wordt geïnfecteerd nadat ze vertrouwelijke informatie hebben verloren. Om er niet bij te zijn, moet u zorgvuldig alles volgen wat er op uw computer gebeurt. Alle onbegrijpelijke gebeurtenissen, zelfs de kleinste, kunnen wijzen op de aanwezigheid van een Trojaans programma op de computer.

Stap 2

Soms helpt een bericht van de firewall dat een onbekend programma verbinding probeert te maken met het netwerk om de Trojan te vinden. Zoek in dit geval uit waar het bestand en de autorun-sleutel zich bevinden. Dit kan worden gedaan met behulp van het AnVir Task Manager-programma - het is erg handig voor het diagnosticeren van een computer. Voer het uit, open het tabblad "Processen". U ziet een lijst met processen met een indicatie van hun gevaar en informatie over de locatie van bestanden en opstartsleutels.

Stap 3

Open de Register-editor: "Start" - "Uitvoeren", voer de opdracht regedit in en klik op "OK". Gebruik de informatie van het AnVir Task Manager-programma om de autorun-sleutel te vinden. Open vervolgens de map waarin het programmabestand zich bevindt en zoek het op. Stop nu in het AnVir Task Manager-programma het Trojan-proces - selecteer het met de muis en klik op de knop "Proces beëindigen". Verwijder daarna het programmabestand en de opstartsleutel.

Stap 4

Veel Trojaanse paarden manifesteren zich op geen enkele manier tijdens het gebruik. Om uw computer op hun aanwezigheid te controleren, moet u regelmatig de lijst met vertrouwde firewalltoepassingen doornemen - een van de manieren om een Trojaans paard te "legaliseren" is door het proces aan deze lijst toe te voegen. Beter nog, controleer de overeenkomstige regels in het register: HKLMSystemCurrentControlSetServicesSharedAccessParametersFirewallPolicyStandardProfileAuthorizedApplicationsList.

Stap 5

Om netwerkverbindingen te controleren, opent u de opdrachtregel: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Opdrachtregel" Processen ", typt u de opdracht netstat –aon en drukt u op Enter. U ziet een lijst met netwerkverbindingen. Actieve verbindingen worden gemarkeerd als Gevestigd. In de kolom "Lokaal adres" ziet u de poort van uw computer die voor deze verbinding wordt gebruikt. De kolom "Extern adres" bevat het ip-adres van de externe computer van waaruit de verbinding wordt gemaakt.

Stap 6

De luisterstatus geeft aan dat het programma wacht op een verbinding. De regel Close_Wait geeft aan dat de verbinding al is gesloten. Bekijk de lijst met processen die verbinding maken met internet zorgvuldig; onder hen kunnen er processen van Trojaanse paarden zijn.

Stap 7

Als sommige van de processen u niet bekend zijn, zoek dan uit wat hun doel is. Let hiervoor op de PID - process identifier in de laatste kolom. Typ op dezelfde plaats in de opdrachtregel de opdracht tasklist - u ziet een lijst met alle processen in het systeem met hun identifiers. Zoek de PID die u nodig heeft in deze lijst - u zult de naam van het proces vinden. Gebruik het hierboven reeds genoemde AnVir Task Manager-programma om alle overige informatie te krijgen.

Stap 8

Een van de gevaarlijkste spywareprogramma's zijn keyloggers, die toetsenbordinvoer zoals creditcardnummers, vervaldatums en beveiligingscodes kunnen stelen. Veel keyloggers worden gedetecteerd door antivirussen en firewalls, er zijn ook goede hulpprogramma's om ze te vinden - bijvoorbeeld AVZ. Controleer uw computer regelmatig met vergelijkbare programma's.

Stap 9

Vergeet niet dat het heel, heel moeilijk is om een goed gemaakt Trojaans paard te detecteren. Daarom is de beste manier om uzelf tegen computerspionage te beschermen, te voldoen aan de beveiligingsregels. Bewaar vertrouwelijke gegevens niet in het openbaar, het is beter om deze in een archief te verpakken en er een wachtwoord op te zetten. Sla accountwachtwoorden nooit op in uw browser, voer ze altijd met de hand in. Koop voor aankopen op internet een aparte bankkaart met een klein bedrag erop of gebruik virtuele kaarten.

Aanbevolen: