Spyware Op Uw Computer Detecteren

Inhoudsopgave:

Spyware Op Uw Computer Detecteren
Spyware Op Uw Computer Detecteren

Video: Spyware Op Uw Computer Detecteren

Video: 5 Best Spy Software for Windows, Mac, Android and iOS 2022, November
Anonim

Als belangrijke informatie op de harde schijf van uw computer is opgeslagen, moet u uw gegevens beschermen tegen aanvallen van hackers. In de afgelopen jaren is het gebruik van spyware toegenomen, waarbij alle getypte teksten, inclusief wachtwoorden en bankrekeninggegevens, naar de eigenaar worden verzonden.

Spyware op uw computer detecteren
Spyware op uw computer detecteren

Het is nodig

  • - een computer waarop antivirussoftware is geïnstalleerd;
  • - speciale hulpprogramma's om spyware tegen te gaan.

instructies:

Stap 1

Om uw computer op spyware te controleren, gaat u online en downloadt u een speciaal hulpprogramma. Er is veel vergelijkbare software op internet, maar het is de moeite waard om naar de mening van andere gebruikers te luisteren en de reputatie van de programmafabrikant te achterhalen. Helaas zijn er momenten waarop, onder het mom van een speciaal hulpprogramma, een gebruiker vrijwillig een spionageprogramma naar zijn computer downloadde. Gelukkig zijn er enkele tekenen die erop wijzen dat de computer problemen heeft die dringend moeten worden verholpen.

Stap 2

Start uw browser, een programma dat vaak wordt gebruikt om toegang te krijgen tot internet. Let op de downloadpagina. Als een onbekende pagina wordt geladen, die bovendien niet kan worden gewijzigd, is dit een zeker teken dat een virus van de kaperklasse zich op de computer heeft gevestigd. Meestal verandert hij de startpagina van de gebruiker in een pagina op de site, van waaruit steeds meer delen van virusproblemen op de computer terechtkomen.

Stap 3

Controleer het gedrag van het besturingssysteem van uw computer. Als het regelmatig vastloopt of zelfs crasht, moet u de opstartbestanden en de activiteit van onbekende processen bij het opstarten controleren

Stap 4

Neem contact op met uw ISP of ontdek zelf of er een sterke toename van internetverkeer is. De aanwezigheid van een dergelijke sprong duidt op de werking van een onbekende bron, maar ontvangt en verzendt tegelijkertijd een aanzienlijke hoeveelheid gegevens.

Stap 5

Open Taakbeheer, ga naar het tabblad "Processen". Hier kunt u met een waarschijnlijkheid van 80% de activiteit van externe programma's detecteren. Dit kan echter alleen worden gedaan door een specialist of ervaren gebruiker. Vooral onaangename spyware vermomt zichzelf als systeemprocessen, dat wil zeggen, het ziet er vrij vredig uit. Bovendien weigert de computer vaak om kwaadaardige bestanden te verwijderen, omdat ze ze aanmerken voor service- of systeembestanden.

Populair per onderwerp